Srijeda, 2.06.2010.

Igrač KK Šibenik sinjanin Nikola Gaurina zadobio je najvjerojatnije lakše tjelesne ozljede u sukobu između njegove obitelji i radnika tvrtke Petrolvilla

Igrač KK Šibenik sinjanin Nikola Gaurina zadobio je najvjerojatnije lakše tjelesne ozljede u sukobu između njegove obitelji i radnika tvrtke Petrolvilla. Do sukoba je došlo kada je Nikola pokušao spriječiti radnike da uđu u posjed zbog kojeg se Gaurine spore na Sudu s  Dalmatinkom Novom, koja je zemljište prodala tvrtki Petrolvilla. S obzirom da im je zemljiše, površine 15 tisuća i 500 metara kvadratnih, oduzeto za namjenu koja nije izvršena, smatraju ga svojim vlasništvom.
Direktora Petrolville Ivica Bilić kazao je kako je s obitelji Gaurina dogovorio da će održati sastanak na kojem će pokušati riješiti ovaj problem.

Iz Ureda predsjednika Josipovića demantirali su nagađanja iz članka "Crveni tepih za Josipovića–Alkari mole Boga da Norac napusti VAD“ objavljenog u današnjoj Slobodnoj Dalmaciji

Dva mjeseca uoči 295. Sinjske alke, mediji su ponovno aktualizirali status bivšeg vojvode Mirka Norca u VAD-u.   Tako današnja Slobodna Dalmacija na naslovnici donosi naslov „Alkari Norcu: Mirko odstupi!“, te pripadajući članak pod naslovom  „Crveni tepih za Josipovića – Alkari mole Boga da Norac napusti VAD“. U medijskim nagađanjima koja je pokrenuo tjednik Globus navodi se kako su Norčeve presude postale prevelik teret Upravi VAD-a. Posebno se ističe da je predsjednik Ivo Josipović svoj dolazak na ovogodišnju Alku uvjetovao brisanjem Mirka Norca iz članstva VAD-a.
Citira se i izjava predsjednika VAD-a Stipe Jukića kako će VAD uskoro otvoriti raspravu o statusu bivšeg vojvode Mirka Norca u VAD-u te kako će alkarska uprava, prije posjeta predsjedniku Ivi Josipoviću, o svemu porazgovarati i s umirovljenim generalom Norcem....

Radovi na cestama

Ni ove nas godine, uoči turističke sezone kada je na prometnicama veliki broj vozila, nisu zaobišli radovi na cestama.
Tako će se sljedećih nekoliko dana vozači morati naoružati strpljenjem na dionicama državne ceste D 1 kroz Sinj i brze cesta Solin – Klis, koje su rekonstruiraju i obnavljaju.
Krpanje rupa u gradu Sinju obavljaju djelatnici sinjske Nadcestarije. Zbog radova, semafor na Jakinom guvnu treperi samo žuto upozoravajuće svjetlo. Brzina vožnje kroz grad je ograničena na 30 km na sat. Završetkom radova u gradu, nastavlja se krpanje rupa na D 1 prema Karakašici, a zatim i prema Vrlici. Radovi bi trebali biti gotovi do 15. lipnja.

Obavijest

Zbog transporta glavnih rasponskih nosača za potrebe izgradnje vijadukta Jamani–zapad i radova miniranja, u sklopu dogradnje zapadnog kolnika državne ceste D1, Brza cesta Solin – Klis povremeno se zatvara za sav promet. Dionica će danas biti zatvorena od 18,00 do 18,30 sati, a promet se preusmjerava na staru klišku cestu – koja je, dodajmo, u vrlo lošem stanju.

Obavijest

Na području Općine Otok narednih dana obavljat će se druga larvicidnu dezinsekciju, polaganjem Diflox compressa u septičke jame, stajaće vode i retencije voda, te prskanjem raslinja uz vode. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj Likomed veterine 701-400.

Obavijest

KUD Kamešnica iz Otoka prima nove članove. Upis se obavlja  utorkom i petkom od 19,30 do 21,00 sat u Općinskoj dvorani. Osim mladih u Društvo se mogu učlaniti i osobe starosti do 60 godina života.

Blagdan Tijelova

Sutra, 3. lipnja, je blagdan Tijelova. U sinjskoj župi svečano misno slavlje je u 9 sati nakon kojeg je tjelovska procesija kroz grad Sinj. U procesiji sudjeluju prvopričesnici, krizmanici, vjerske zajednice u župi te svi ljudi dobre volje.

Obavijest

Ako imate tenisice viška u svom domu i neznate kamo s njima, evo preporuke. Članovi Franjevačke mladeži FRAME u zajednici s Caritasom župe Gospe Sinjske uključili su se u umanitarnu akciju „Tenisice za Etiopiju“. Cilj akcije je prikupiti što više tenisica i poslati ih siromašnim afričkim atletičarima. Tenisice se mogu dostaviti u prostorije Caritasa župe Gospe Sinjske do subote 5. lipnja u vremenu od 18. do 19.  sati.

25. Plitvički maraton

Sve je spremno za početak 25. Plitvički maraton, koji će se održati u subota, 5. lipnja, u organizaciji  Nacionalnog parka plitvičkih jezera. Osim domaćih trkača za maraton su pristigle i prijave iz Etiopije, Rusije, Mađarske, Slovenije, SAD, BiH, Austrije , Srbije i Njemačke, što u tri trkačke kategorije ( 5, 16 i 42 kilometra ) čini ukupno 1208 prijavljenih atletičara. Prema interesu koji vlada za maraton, za očekivati je da će biti srušen prošlogodišnji rekord od 1250 trkača. Ovo je jedan od  najpoznatijih  maratona u Europi koji ove godine slavi i svoj 25 rođendan. Poseban je užitak trčati prostorom koji se prostire Nacionalnim parkom Plitvička jezera, što najviše privlači trkače i ljubitelje prirode.Ovaj se maraton trči u sklopu HUCIPT-a te se boduje za New Balance cestovni kup 2010 kojemu je medijski promotor Sportske novosti, a natjecanje se odvija po pravilima HAS-a, IAAF-a i WMRA-a. Dosadašnji rekorderi maratona su Ida Šurbek ( Slovenija ) kod žena koja je 2000 godine trčala 2:55:51, te kod muškaraca taj primat drži talijan Emanuele Zenuchi iz 2002 godine, koji je trčao 2:28:26.
Piše:Petar Norac Kevo Sportske novosti

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu unutrašnjosti i mjestimice u Dalmaciji.
Zbog radova na autocesti A 1, kroz tunel Mala Kapela vozi se kroz jednu cijev dvosmjerno do 12:00.
Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence.

Pozivamo vozače da, u sklopu preventivno-sigurnosne akcije „Dani tehničke ispravnosti vozila 2010“, od 7. do 12. lipnja, besplatno provjere svoja vozila (opće stanje, kontrola kočnica i isparavanje tekućine za kočnice, donji postroj, ispušne plinove i svjetlosnu signalizaciju) u bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj.
Sve dodatne informacije nađite na našoj web-stranici: www.hak.hr ili doznajte u najbližoj stanici za tehnički pregled vozila.
Podsjetimo: tehnički ispravna vozila ključni su čimbenik sigurnosti cestovnog prometa.
IZVOR: HAK

Vrijeme

Umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom i ponekim pljuskom. Vjetar većinom slab, u Slavoniji i Podravini do umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu će puhati slabo i umjereno jugo i istočnjak, uz obalu ponegdje i bura. Najviša temperatura zraka bit će od 12 do 17, na Jadranu od 19 do 23°C.
IZVOR: HAK