Ponedjeljak, 2.06.2008.

Vlast Otoka: Sve se u nama buni protiv presude Norcu

Povodom presude generalu Mirku Norcu, mještaninu i počasnom građaninu općine Otok, dužnosnici općine Otok izdali su priopćenje u kojem se navodi kako se "u nama sve buni protiv presude našem generalu Mirku Norcu!

- Kao članovi Općinskog poglavarstva i Vijeća u potpunosti dijelimo osjećaj ogorčenosti, tuge i boli, prvo s obitelji našeg generala, s našim mještanima, a čvrsto smo uvjereni da isti osjećaju obuzimaju apsolutno većinu hrvatskog naroda. Buni se naš razum, srce, duša i tijelo. Dok se našeg generala Mirka osuđuje za novodno znanje o zločinima, Međunarodni sud, hrvatski sudovi i sudovi Srbije, koja je pokrenula krvavi rat na Hrvatsku, amnestiraju brojne kreatore monstruozne velikosrpske ideologije, začetnike stravičnog zločina i njihove konkretne počinitelje ili im pak izriču besramno niske kazne, primjerice za strašne zločine učinjene u Vukovaru, simbolu hrvatskog otpora, toj zločinačkoj velikosrpskoj ideologiji i agresiji i simbolu svih hrvatskih stradanja u Domovinskom ratu - navodi se u priopćenju i dodaje:

- Ti isti sudovi imaju duge ruke da dohvate hrvatske branitelje, koji su samo zbog legitimne obrane svoje domovine bili uvučeni u ratni vihor. Ti isti sudovi istim rukama navodno nikako ne uspijevaju dosegnuti protagoniste srpske agresije. Zatvaraju oči pred istinom rata i guraju je u zaborav ili iskrivljuju njezinu sliku.

Zato pozivamo sve ustanove državnih vlasti da učine sve kako bismo oteli zaboravu pravu istinu o Domovinskom ratu, što bi, duboko smo uvjereni, pomoglo našem generalu Mirku Norcu da će što prije iziđe na slobodu za koju se borio, koju je svojom borbom i zaslužio, kaže se u priopćenju koje je potpisao načelnik općine Otok Branko Samardžić i predsjednik Općinskog vijeća općine Otok Stipe Vuleta.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Nakon što je prošlog tjedna prekinuta sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja zbog dvojbi koje su se javile oko imenovanja novoga gradskoga vijećnika koji je na vijećnićkom mjestu trebao zamijeniti gradonačelnika dr. Ivana Nasića, predsjednik HKDU-a željko Nuić potvrdio nam je kako će novi gradski vijećnik biti Pavle Križanac. Miloš Balić predsjednik Gradskog vijeća danas nam nije mogao reći točan dan održavanja sjednice no istaknuo je kako će biti vrlo skoro.

"DANI TEHNIčKE ISPRAVNOSTI VOZILA 2008."

Centar za vozila Hrvatske i ove godine organizira preventivnu sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom "Dani tehničke ispravnosti vozila 2008.". Akcija će se provoditi od danas do subote u Stanici za tehnički pregled vozila u Sinju od 7 do 19 sati. Akcija je besplatna i dobrovoljna, a provodi se s ciljem smanjivanja mogućnosti prometne nezgode uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

EDUKACIJA O VAžNOSTI PREVENTIVE U LIJEčENJU RAKA DOJKE

Klub žena liječenih od karcinom dojke iz Splita, u suradnji sa sa Socijal-demokratskim forumom žena SDP - a Sinj, organizira edukaciju o važnosti preventive u liječenju raka dojke, uz mogućnost ultrazvučnog pregleda. Edukacija će se obavljati u četvrtak u prostorijama SDP-a Sinj, s početkom u 16,00 sati. Za sve dodatne informacije, kao i za prijave, možete se obratiti na broj telefona 821-121.

KINO DANAS

Avanturističko-fantastični film Kronike iz Narnije-Kraljević Kaspijan i večeras se prikazuje u sinjskom kinu u 20 sati i 30 minuta.

SPORT

Završeno je natjecanje 3. Hrvatske nogometne lige jug. Nakon odigrana 34 kola prvo mjesto osvojila je ekipa Hrvaca koja je sakupila 73 boda. Drugo mjesto na kraju zauzela je Zagora iz Unešića s 69 bodova,dok je Junak treći s 67 bodova.
Iako su osvojili treće mjesto Sinjani se pripremaju za drugoligašku sezonu jer im je HNS izdao licencu za natjecanje u Drugoj ligi.

Jučer su nogometaši Glavica pobjedom od 2:0 protiv Orkana iz Dugog rata završili natjecanje u 4. HNL gdje su osigurali ostanak. Utakmica u Tučepima između domaćeg Jadrana i OSK-a prekinuta je u 12 minuti zbog vrlo teške ozljede domaćeg vratara, a prema njavama isti bi se susret trebao igrati sutra u 17,30 sati.

U pretposljednjem kolu županijske nogometne lige Tekstilac je jučer poražen na Gradskom stadionu od Krilnika 1:0.