Subota, 2.06.2007.

Pripćenje Udruge "Studenti Cetinske krajine"

Ovim priopćenjem želimo iskazati potporu djelatnicima Dalmatinke Nove u slučaju obustave rada u tvornici zbog neisplaćenih plaća te ujedno apelirati na lokalne samouprave na području Cetinske krajine i SD županiju da pomognu djelatnicima jer smatramo da radnim mjestima u Cetinskoj krajini nema alternative. Na ovaj način želimo se solidarizirati s radnicima te ujedno pozivamo i svekoliku javnost, da zajedno s nadležnim institucijama prisili poslodavca da ispuni zakonsku obvezu prema svojim zaposlenicima.

DJEčJA ALKA U SKLOPU "FLORAART"-A U ZAGREBU

Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja sutra će, u okviru proslave Dana Grada Zagreba, nastupiti na međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart, na zagrebačkom jezeru Bundek. Tamo će se predstaviti kulturno umjetničkim programom i Dječjom alkom, u kojoj će sudjelovati 17 dječaka s područja cijele Cetinske krajine. Uz Udrugu će nastupiti i Sinjske mažoretkinje, Plesna sekcija KUD-a Kamešnica Otok, te Glazbena sekcija «Božji pivčići» KUD-a Peruča Hrvace.

OBAVIJEST

U osnovnoj glazbenoj školi Jakova Gotovca do 21. lipnja primaju se prijave kandidata za upis tu školu. Kandidati se mogu prijaviti za glasovir, gitaru, harmoniku, violinu, flautu, klarinet i saksofon.
Prijemni ispit održat će se 26. lipnja, s početkom u 10,00 sati.

OBAVIJEST

Udruga ''Srma'' podsjeća sugrađane da se prikupljanje odjeće i obuće za Zavod Vrlika obavlja još danas u vremenu od 10-13 sati. Mole se građani da planiranu odjeću i obuću donesu u navedenom terminu, jer se iste po isteku perioda prikupljanja neće zaprimati.

Udruga Srma Sinj organizirala je izložbu radova polaznika radionice slikanja za odrasle. Izloženo je 50-tak radova u akvarelu, olovci, pastelu i kombiniranim tehnikama, koji se mogu pogledati od danas do utorka, od 9,30 do 12,30 i od 17,30 do 20,30.

SPORT

Sutra se igraju utakmice predposljednjeg kola 3. Hrvatske nogometne lige Jug iz kojeg izdvajamo susret u Stobreču u kojem se sastaju Primorac 1929 i Junak. Susret je na rasporedu u 17 sati.

Susrete igraju i nogometaši 4. HNL. U 17 sati sastaju se Glavice i Hrvace, a u isto vrijeme u Otoku Osk dočekuje Drniški DOšK.

Na Gradskom bazenu u tijeku je otvoreno prvenstvo Hrvatske za veterane u vaterpolu gdje nastupa 10 ekipa iz cijele Hrvatske. Nakon dosada odigranih susreta u vodstvu su vaterpolisti šipana za koje nastupaju nekad ponajbolji svjetski igrači Paškvalin, đuho, Bebić i ostali.

Danas na zagrebačkom Hipodromu održava se međunarodna galopska priredba na kojoj će nastupiti i 10 tak grla iz naših klubova Vreba iz Hrvaca, Blaškan Ringa iz Sinja te Mustanga iz Glavica.

Sutra se nastavlja natjecanje za prvenstvo Hrvatske u motokrosu u Rakovu potoku uz nastupm članova Motokros kluba "Cetina" Ivana i Petra Kundida.