Petak, 2.06.2006.

OBAVIJEST IZ ZAVODA ZA ZAPOšLJAVANJE ISPOSTAVA SINJ

Sinjski Zavod za zapošljavanje pozvao je sve zainteresirane nezaposlene osobe da se odazovu pozivu hotela "Sunčani Hvar" kako bi našli zaposlenje. Naime menadžeri hotela osobno će sutra od 10 do 18 sati predstaviti uvjete rada te izabrati djelatnike za sezonski rad. Hoteli potražuju više djelatnika svih profila, a zanimljivo je naglasiti da će zainteresirani kandidati isti dan znati jesu li dobili posao ili ne.
Voditelj sinjske ispostave zavoda za zapošljavanje Frano šuste ističe kako je potražnja za sezonskim radnicima još uvijek velika. Do sada iz evidencije zavoda već je izbrisano oko 150 osoba, a u dogledno vrijeme Sinjski zavod bi mogao zabilježiti i brojku ispod 3000 nezaposlenih osoba.

"žUPANIJSKA IZLOžBA STOKE SINJ 2006."

U organizaciji Hrvatskog stočarskog centra i Grada Sinja uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodnog gospodarstva te Splitsko-dalmatinske županije, te suorganizaciju Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu po prvi put na području naše županije u Sinju će se 17. lipnja održati izložba stoke pod nazivom "županijska izložba stoke Sinj 2006"

Iz Gradske uprave pozivaju sve osobe koji se bave tradicionalnom djelatnošću starih obrta i zanata da se jave Upravnom odjelu za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj zbog prijave za korištenje štandova u svrhu prezentacije svojih proizvoda u sklopu Izložbe bez plaćanja poreza na korištenje javnih površina.Rok za prijavu je zaključno sa 6. lipnja.

OBAVIJEST IZ FRANJEVAčKE KLASIčNE GIMNAZIJE

Franjevačka klasična gimanzija pozvala je ovogodišnje osmaše i osmašice koji namjeravaju upisati gimnazijski program ili samo žele upoznati obrazovne mogućnosti ove škole da sutra u subotu 3. lipnja u vremenu od 9 do 12 sati dođu u Franjevačku klasičnu gimnaziju gdje će moći razgledati školu, upoznati njene nastavne planove i programe te porazgovarati s učenicima i profesorima gimnazije.

AKCIJA "DANI TEHNIčKE ISPRAVNOSTI VOZILA 2006."

Još danas i sutra traje akcija Hrvatskog autokluba i Centra za vozila Hrvatske naziva "Dani tehničke ispravnosti vozila 2006". Kroz akciju se provodi besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila, a u cilju blagovremenog smanjenja mogućnosti prometne nezgode uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. Akcija se provodi u Stanici za tehnički pregled vozila u Sinju.

HUMANITARNA AKCIJA

Udruga Srma organizira prikupljanje obuće i odjeće za štićenike Zavoda u Vrlici. Odjeća i obuća, niskih potplata, može se donijeti u prostorije udruge na adresi Glavička 15 radnim danom od 9 do 11 sati te utorkom od 17 i 30 do 18 i 30 sati. Prikupljanje će se obavljati do 10. lipnja.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Sinjski pogon HEP-a još danas radi na elektropostrojenjima u Dicmanjskom naselju Kraj, tako da su i danas bez napajanja električnom energijom do 14 i 30 stanovnici naselja Gabrilo i Maretići.

SPORT

U nedjelju će se u organizaciji Udruge za razvoj i jačenje civilnog društva i poboljšanja kvalitete življenja "Srma" održati prva biciklijada pod motom" šport za sve". Start je predviđen za 15 sati s Trga Kralja Tomislava u Sinju do Otoka gdje je okretište, pa povratak na sinjski športski aeredrom gdje je predviđen zanimljiv zabavni i športski program.

U sklopu velikog obiljžavanja 30 godina postojanja ženski rukometni klub Sinj priprema se za veliki događaj koji će biti 8. lipnja kada će se u 18 sati u športskoj dvorani u Sinju sastati rukometne zvijezde Sinja i rukometni klub Podravka Vegeta iz Koprivnice

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas jače naoblačenje s kišom. Temperatura zraka izmjerena u 8 sati iznosila je 11 stupnjeva Celzijevih.