Četvrtak, 2.06.2005.

PROTUPOžARNE AKTIVNOSTI U CETINSKOM KRAJU


Na području Cetinskog kraja počela je primjena mjera protupožarne zaštite za ljetno razdoblje.Glavni nositelj preventivnih protupožarnih aktivnosti je Dobrovoljno vatrogasno društvo Sinj.

Ta je udruga od jučer na tvrđavi Grad uspostavila cjelodnevno motrenje uz najugroženje šumske lokalitete uvedene su auto ophodnje u samom sjedištu DVD-a Sinj od srijede dežura povećani broj članova u svakom trenutku spremnih za intervenciju.

Preko dobrovoljnih vatrogasnih društava Trilj i Vrlika motrilačke postaje uspostavljene su na tvrđavama čačvinama i Gradinama tako da je s postajom Sinj vizualno pokrivena cijela Cetinska krajina .Na pojačanim protupožarnim aktivnostima u sinju je angažirano 30 vatrogasaca, u Trilju 20 te Vrlici 10.

Zabranjeno je paljenje vatre na otvorenom prostoru.Iznimno paljenje vatre moguće je samo u prisutnosti vatrogasaca.Od početka godine do kraja svibnja članovi DVD-a Sinj evidentirali su 116 intervencija od kojih od kojih se više od 80 posto odnosno na gašenje vatre na otvorenim prostorima.

AKCIJA TZ TRILJ

Turistička zajednica grada Trilja u sklopu projekta Hrvatske turističke zajednice" Volim Hrvatsku" pod sloganom Više cvijeća manje smeća, obajavila je javni natječaj za izbor najljepše okućnice privatne kuće te za izbor najljepšeg balkona ili terase privatne kuće ili stambene zgrade.

Prijave se zaprimaju do 30.lipnja telefonom na broj 832-510, pismeno na adresu Bana Jelačića 40 ili izravno u ureu turističke zajednice grada Trilja.Prijave mogu sadržavati ime i prezime predlagača, adresu, kontakt telegon, a poželjno je predočenje fotografije kandidiranog objekta.

Kriteriji ocjenjivanja su urednost, cvjetnost, hortikulturno uređenje te utjecaj na izgled ulice.Do 15 srpnja nadležna će komisija obići sve prijavljene kandidate ,a proglašenje najboljih uz dodjelu nagrada bit će u sklopu Dana Sv. Mihovila .

KAMEN TEMELJAC ZA NOVU CRKVU U KOšUTAMA

U petak na blagdan srca Isusova u Košutama će se postaviti kamen temeljac za novu filijalnu crkvu.Tim povodom služit će se sveta misa koju će uz koncelebraciju župnika župe Sv. Mihovil i dekana Cetinskog dekanata don Stipe Ljubasa predvoditi Splitsko-makarski nadbiskup msgr. Dr. Marin Barišić.

Inače crkva je posvećena srcu Isusovu i Ivanu Pavlu drugome, a svečanom misnom slavlju koje počinje u18 sati, očekuje se nazočnost brojnih mještana, domaćih svećenika , predstavnika gradske i civilne vlasti te mnogih drugih gostiju i uzvanika.

SVETA KRIZMA U TRILJU 5. LIPNJA

U nedjelju 5. lipnja u crkvi svetoga Mihovila u Trilja bit će uprličena podjela sakramenta svete Krizme za 62 krizmanika sa područja Grada Trilja. Sakrament potvrde udijelit će msgr. Ante Jurić nadbiskup Splitsko Makarski u miru.Početak misnog slavlja je u 10 sati.

JAVNI UVID NA PROSTORNI PLAN OPćINE OTOK

U Otoku je u prostorijama Općinske vijećnice u tijeku javni uvid na prostorni plan uređenja općine koji se može pogledati svakim radnim danom od 7,30 do 14,30 sati.
Na prostorni plan uređenja Općine svi zainteresirani mještani moći će davati prijedloge i primjedbe u pisanom obliku te osobno načelniku Općine.

LJETNO RADNO VRIJEME POLICIJSKE POSTAJE SINJ

Policija uprava Splitsko-dalmatinska ,a time i X. policijska postaja Sinj od danas uvodi ljetno radno vrijeme i to od 7 do 15 sati, dok je rad sa strankama od 8 - 14 sati.

SASTANAK KLUBA LIJEčENIH ALHOLIčARA SINJA

Klub liječenih alkoholičara iz Sinja za ponedjeljak 6.lipnja organizira 37 skupštinu kluba koja će se održati u Gradskoj vijećnici grada Sinja s početkom u 16 sati.Iz kluba liječenih alkoholičara pozivaju sve članove , njihove obitelji i ostalo zainteresirano građanstvo na ovu skupštinu.