Četvrtak, 2.05.2019.

Izabrana nova uprava Provincije

 
U srijedu, 1. svibnja 2019. godine, na redovitom Provincijskom kapitulu Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, koji se održava u Franjevačkom samostanu O. fra Ante Antića u Splitu, pod predsjedanjem fra Darka Teperta, generalnog vizitatora i predsjednika Kapitula, izabrana je nova uprava Provincije.

Novi provincijski ministar je fra Marko Mrše, a vikar fra Zoran Kutleša. Članovi provincijskog definitorija su fra Nedjeljko Čarapić, fra Marko Domazet Lošo, fra Josip Žarko Mandarić, fra Marko Nimac, fra Blaž Toplak, ravnatelj Franjevačke klasične gimnazije te fra Petar Klapež, gvardijan Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

CERURA HR provodi projekt Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Cetinske krajine

 
Centar za ruralni razvoj CERURA HR provodi projekt Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Cetinske krajine.

Projekt je usmjeren na stvaranja novih metoda rada i pružanja usluga nezaposlenim braniteljima, nezaposlenoj djeci stradalnika i dragovoljaca Domovinskog rata te dugotrajno nezaposlenim ženama s osnovnom školom, kako bi se vratili na tržište rada Cetinske krajine.

Ciljevi projekta su uspostavljanje efikasnih i održivih mehanizama podrške za razvoj ljudskih potencijala najranjivijih skupina u skladu s potrebama tržišta rada Cetinske krajine te poboljšanje učinkovite provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala Splitsko-dalmatinske županije na području Cetinske krajine.

Ukupna vrijednost Projekta iznosi 953 tisuće 300 kuna. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancirat će ga bespovratnim sredstavima u iznosu od 810 tisuća 305 kuna, a Republika Hrvatska iz Državnog proračuna sa 142 tisuće 995 kuna.

Razdoblje provedbe Projekta je 24 mjeseca, od 26. ožujka 2019. do 26. ožujka 2021. godine.

Uvodna konferencija Projekta održat će se u petak, 3. svibnja 2019. u 12 sati u Alkarskim dvorima u Sinju. Organizacija konferencije je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., iz Europskog socijalnog fonda.
IZVOR: WWW.FERATA.HR