Subota, 2.05.2009.

Državno odvjetništvo u rekordnom roku optužilo Gianfranca Ladinija

Općinsko državno odvjetništvo u Sinju uvažilo je kaznenu prijavu Ive Radonja, predsjednice Nezavisnog sindikata Dalmatinke nove i u rekordnom roku Općinskom sudu podnijelo optužni prijedlog protiv Gianfranca Ladinija, predsjednika uprave te tvrtke, a radi povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje.

Radonja je ustvrdila i dokumentirala, što je Općinsko državno odvjetništvo uvažilo, da je Dalmatinka nova imala dospjele nepodmirene obveze od preko 10 milijuna kuna i žiro račun u polugodišnjoj neprekidnoj blokadi.

U takvim okolnostima Gianfranco Ladini kao predsjednik uprave po zakonu o trgovačkim društvima bio je dužan od Trgovačkog suda u Splitu zatražiti da se nad Dalmatinkom novom otvori stečaj. Umjesto toga Ladini je činio sve da do stečaja ne dođe. Tako je 30. ožujka na predstečajnom ročistu sazvanom na prijedlog oštećenih radnika zatražio izuzeće svih sudaca splitskog trgovačkog suda samo da bi se očekivana odluka što kasnije donijela.

Obespravljeni radnici Dalmatinkie nove i ranije su protiv Ladinija podnosili kaznene prijave, ali one po njihovim saznanjima nisu imale odjeka. Radi toga su polovicom prošlog mjeseca organizirali prosvjed ispred Općinskog državnog odvjetništva. Poslije toga je najnovija kaznena prijava Ive Radonja protiv Ladinija u Općinskom državnom odvjetništvu procesuirana neuobičajeno brzo.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

KONFERENCIJA ZA NOVINARE "NEZAVISNE LISTE dr. JADRIJEVIćA"Danas, 2. svibnja, održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni kandidati "Nezavisne liste dr. Jadrijevića". Ivica Glavan, kandidat je za gradonačelnika, Elena Perković-Paloš i Zoran Vujanović kandidati za dogradonačelnike te dr. med. Stipislav Jadrijević kao nositelj liste za Gradsko vijeće. Tim Nezavisne gradske liste: dr. med. Stipislav Jadrijević; Predrag Pupić, dipl.iur.; Renata Križanac, oecc.; Ivica Mastelić, dr. med.; Milan Smoljo, dipl.oecc.;Ivana šabić, prpf.; Stjepan Filipović-Grčić, dr.stom.; Davor Milošević; Vesna Poljak, mr.pharm; Nikša Domazet-Lošo, Elida Vidić, dipling.biok.; Regina Vukasović, prof.; Tatjana šimić, učiteljica; Mario Vukasović-Lončar, ing.građ.; Bože Sošo, dipl.ing.geod.; Ante Gulić, dipl.oecc.; Ana Smoljo, Ilija Delaš i Ivica Romac.

"IZBORI 2009."

Danas istječe zakonski rok do kojeg građani mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak u popisu birača.
Kako bi građani mogli ostvariti svoja prava, službe nadležne za popise birača u uredima državne uprave radit će od 08.00 do 16.00 sati.

SLAVLJE SVETE KRIZME U SINJU

0
FOTO:www.gospa-sinjska.htnet.hr

Danas, 2. svibnja, u 10 sati u crkvi Gospe Sinjske 170 učenika primilo je sakrament svete potvrde. Sakrament je podjelio nadbiskup splitsko-Makarski msng. Marin Barišić. Sutra će se krizmati i 152 učenika sa područja Grada Sinja, a sakrament potvrde uručiti će generalni vikar nadbiskupije msng. Ivan ćubelić.

MOLITVENO BDIJENJE

U crkvi Gospe Sinjske sutra, 3. svibnja, u 10 sati održat će se molitveno bdijenje za duhovna zvanja, u prigodi nedjelje dobrog pastira.

KINO DANAS

Večeras se u gradskom kinu od 20,30 sati prikazuje domaći film "Metastaze" sa Rene Bitorajcem u glavnoj ulozi. Redatelj je Branko Smitdt.

SPORT

Iz ovog športskog vikenda izdvajamo susret 2. Hrvatske nogometne lige Imotski-Junak, te susret 3. HNL Hrvace-Jadran luka Ploče.

Susret koji kolo prije kraja može odlučiti o prvaku druge lige za rukometaše igraju danas Cetinka i Dubrovnik. Podsjetimo se Triljanima iz dva preostala kola trebaju 2 boda za naslov prvaka.

Jučer je u Otoku održano prvenstvo hrvatske u planinskom u organizaciji AK Otok. Start je bio u središtu Otoka, a cilj u Koritima. Nastupilo je 120 natjecatelja iz cijele Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji slavili su kod žena s novim rekordom Matea Matošević iz AK Agram Zagreb.
Kod atletičara s rekordom slavio je atletičar AK Rudolf Perišin iz Gornje Stubice.

Počele su pripreme za svjetsko prvenstvo na pastrvu na brzim vodama kojeg će sljedeće godine na Cetini domaćin biti šRD Cetina iz Trilja.