Petak, 2.05.2008.

EU-BUS U SINJU


IZVOR: www.efre-bremen.de

I ove godine, u razdoblju od 2. do 12. svibnja delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj organizirala je niz događanja kako bi obilježila ovogodišnji Europski tjedan i Dan Europe, između ostalog, i projekt" EU bus Hrvatska 2008."
Riječ je o projektu koji se održava drugu godinu za redom, a ove godine će EU bus obići devet hrvatskih gradova među kojima je i Sinj.
Standardan program EU busa u svakom gradu obuhvaća:
- EU info štandove (diseminacija informativnih i promotivnih materijala o Europskoj uniji)
- predavanja u EU busu uz prikazivanje kratkog filma "Hrvatska i EU"
- nagradni kviz na temu Europske unije i izvlačenje dnevne nagrade
- prostor rezerviran za pitanja i odgovore
- kreativni kutak i slagalice za djecu
- lokalne štandove s domaćim proizvodima organizirane od strane grada/ županije.

Eu bus u Sinju će biti smješten na Pijaci, a službeno otvaranje programa bit će u 10,30 sati. Građanima će se, uz predstavnike Grada i županije, obratiti i šef Delegacije Europske komisije u RH Vincent Degert, nizozemska veleposlanica Catharina Maria Trooster i državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova željko Kuprešak.

OBAVIJEST

Dječji vrtić Trilj oglasio je upis djece u vrtić za 2008./2009. godinu. Prijeve će se primati od ponedjeljka do 23. svibnja, radnim danom od 09,00 do 13,00 sati. Pri upisu je potrebno imati kopiju rodnog lista djeteta, potvrdu o statusu roditelja, liječničko uvjerenje, a u vrtiću će se popunjavati i prijava za upis. Za djecu koja pohađaju vrtić potrebno je obnoviti upis kod odgajatelja. Rezultati upisa bit će objavljeni na oglasnoj ploči vrtića od 30. svibnja

KINO DANAS

I večeras se u sinjskom kinu u 20 sati i 15 minuta prikazuje četverostruki oskarovac, američki film "Nema zemlje za starce", napeti triler koji će, zahvaljujući vješto ispričanoj priči, izvrsnoj režiji i impresivnoj glumi, posebno oduševiti odane fanove braće Coen. U glavnoj ulozi Tommy Lee Jones.

"DRžAVNO PRVENSTVO U MAžORET PLESU"U sinjskoj športskoj dvorani jučer je počelo trodnevno 12. Državno prvenstvo mažoretkinja. Na prvenstvu se natječe 26 timova iz 26 gradova, a 850 natjecateljica nastupit će u tri različite dobne skupine, mlađi juniori, juniori i seniori.
Mažoretkinje se natječu u pet različitih kategorija: Paradna grupa, Exibition grupa i Grupa s rekvizirima, te solo s rekvizitima i duo s rekvizitima.
Natjecanja će se održavati od 9,00 do 19,00 sati.

SPORT

Jučer je u Otoku odigran susret 4 Hrvatske nogometne lige između OSK-a i Slavena iz Gruda. Rezultat na kraju bio je 3:0 na domaćine.

Na jučer održanom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju za juniore koje se održavalo u Otku, u seniorskoj konkurenciji očekivano su naslove prvaka obranili Ivice škopca iz Bjelovara, a u ženskoj konkurenciji očekivano Barbara Jelušić.

U Hrvacama se do nedjelje u organizaciji Hrvatskog zrakoplovnog saveza i paraglajding kluba Pegaz iz Hrvaca održava međunarodno natjecanje u preletima iznad Cetinskog kraja. Ova manifestacija je u kalendaru međunarodne zrakoplovne organizacije sa sjedištem u švicarskoj. Na natjecanju sudjeluje više od 70 letača iz Europe i Hrvatske