Utorak, 2.05.2006.

NAJAVLJEN šTRAJK U TVORNICI "DALMATINKA NOVA"


Nezavisni sindikat Dalmatinke Nove danas je ponovno uputio pismenu obavijest upravi te tvornice zbog neisplate preostalih plaća za veljaču, izvjestila nas je sindikalna povjerenica Dalmatinke Nove Iva Radonja. štrajk je najavljen za sutra ujutro u 6 sati, a potrajat će dok uprava ne isplati sve zaostale plaće za veljaču i ožujak sukladno dogovoru sindikata i uprave na mirenju u gradskoj upravi.

REVIZIJA POSLOVANJA PODUZEćA "PROMET SINJ"

U sinjskom poduzeću za prijevoz putnika "Promet Sinj" još uvijek nisu definirani vlasnički odnosi između strateškoga partnera "Prometa Makarska" i Grada Sinja. Kako neslužbeno doznajemo u tu tvrtku dolazi nezavisni revizor kako bi upotpunosti razjasnio stanje u toj firmi. Sto postotni formalno-pravni vlasnik poduzeća je, kako ističu u gradskoj upravi, Grad Sinj koji bi danas prema nekim najavama trebao postaviti novoga čovjeka na čelno mjesto u toj firmi.

žUPANIJA SD OSNIVA "RAZVOJNU AGENCIJU"

Naša županija ovih dana osniva Razvojnu agenciju i to nakon prihvaćanja regionalnog operativnog programa od strane županijske skupštine. Ona će biti produžena ruka nekih županijskih odjela, a očekuje se odlična suradnja agencije i lokalnih vlasti na području županije.

Neka sredstva iz predpristupnih europskih fondova već su pristigla, a druga su u tijeku iz različitih europskih programa finaciranja koja će poduprijeti rješavanje komunalne infrastrukture, potom razvoja eko-etno sela kao i poslovnih zona u regiji ističe dožupanica Anđelka Vuko.

OBAVIJEST IZ UDRUGE VETERANA DOMOVINSKOG RATA

članovi udruge veterana Domovinskoga rata Cetinskoga kraja i ove godine organiziraju hodočašće u Bleiburg 13. svibnja. Polazak u Bleiburg najavljen je za 11 sati ispred restorana Vreba, a povratak sutradan. Besplatan prijevoz i boravak osigurali su Poglavarstvo Hrvaca i drugi sponzori.

OBAVIJEST ZA čLANOVE UDRUGE RODITELJ I UDOVICA POGINULIH BRANITELJA

Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskoga rata obavještava svoje članove koji su se prijavili za hodočašće u Međugorje da je polazak organiziran u petak 6. svibnja s Alakarskoga trkaališta u 8 sati. Sa sobom je obavezno ponijeti osobnu iskaznicu.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima od srijede do petka od 8 do 14 i 30 bez napajanja električnom energijom biti će potrošači na području Otoka i to Brčići, Smoljo i Varvodići.

VRIJEME

U nastavku dana biti će oblačno sa povremenim sunčanim razdobljima. Temperatura zraka kretat će se između 18 i 22 stupnja Celzijeva.