Ponedjeljak, 2.05.2005.

RADOVI U ULICI DOMOVINSKOG RATA

U ulici Domovinskog rata djelatnici poduzeća Cetina d.o.o iz Sinja vrše tehničke radove postavljanja kolektora, stoga je spomenuta dionica za sav promet zatvorena od ulaza prema betonari do zaseoka Gaurina. Promet se tehničkom i svjetlosnom signalizacijom preusmjerava na Put šumarije. Radovi će trajati do 1. lipnja.

IZLOžBA SLIKA EDE KEREKEš

U Galeriji Galiotović svakodnevno od 9 do 12 te od 18 do 21 sat otvorena je izložba slika slikarice Ede Kerekeš.

šAHOVSKI TURNIR U ARžANU

Zavičajno društvo Aržano u nedjelju 8. svibnja organizira šahovski turnir Petar žaja u spomen na poginulog hrvatskog časnika. Turnir će se održati u O.š. Aržano s početkom u 10 sati, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na telefon 724-214 od 19 do 22 sata.

VRIJEME

Većinom sunčano i vrlo toplo zadržat će se u većem dijelu dana. Krajem dana mjestimice moguća slaba naoblaka. Dnevna temperatura zraka kretat će se od 22 do 26 Celzijevih stupnjeva.

SPORT

Na svom igralištu Junak je odigrao 1:1 protiv Primorca 1929. Golovi su postigli za Junak Midenjak u 31. minuti, a za goste gol je postigao Dubovac u 39. minuti. Igrač utakmice je Joško Gugić.

Lovci nastradali u minskome polju

Tri lovca upala su u subotu poslijepodne u minsko polje u visokom, teško pristupačnom predjelu Crne Njive - Krajinove staje na planini Dinari, kod zaseoka Bogovića kuće.


Od načelnika Ureda načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ninoslava ćurića doznaje se da je jedan od trojice lovaca ranjenih umro, a druga dvojica teško ranjenih na liječenju su u splitskoj Kliničkoj bolnici.

"Umro je 23-ogodišnji Tino Krajina iz Sinja", izvjestio je načelnik ćurić.

Neslužbeno se doznaje kako je Krajina već bio mrtav kada je nakon gotovo trosatne akcije spašavanja uz pomoć helikoptera izvučen iz minskog polja. Njegovo je tijelo prebačeno na Odjel za patologiju KB Split.

Njegov kolega N. K. (35) iz Splita ranjen je u prsa, a S. L. (27) ima vanjski prijelom desne noge. Helikopterom su prebačeni u splitsku bolnicu i nakon medicinske obrade su, kako se doznaje, stabilno i izvan životne opasnosti.

Da su sva trojica ranjena u eksploziji mine, mobitelom je policiji javio jedan od njih u 14 i 37 sati.

Dvojica su sama uspjela izaći iz minskoga polja, a trećega, najvjerojatnije Krajinu, su u 17 i 15 sati izvukli policijski pirotehničari.

U akciji spašavanja, osim pirotehničara s tri Landrovera te ekipe Hitne medicinske pomoći iz Sinja, sudjelovao je i helikopter koji je stigao iz Zagreba.

Minsko polje u koje su lovci ušli je na udaljenom i vrlo nepristupačnom planinskom terenu, kažu u splitskoj policiji.

IZVOR:IskonInternet