Petak, 2.04.2010.

"Velika subota"

Sutra, 3. ožujka,  je Velika subota, dan tišine i bdijenja. U crkvi Čudotvorne Gospe sinjske u 20,00 sati upriličit će se Uskrsno bdijenje te blagoslov uskrsnih jela.

U Vrlici već tradicionalno od Velikoga četvrtka Kristov grob čuva grupa muškaraca pripadnika Bratovštine čuvara Kristova Groba

U Vrlici već tradicionalno od Velikoga četvrtka Kristov grob čuva grupa muškaraca pripadnika Bratovštine čuvara Kristova Groba.  Ovaj je običaj postao ne samo crkvena manifestacija već povijesna i kulturna baština hrvatskog katoličkog puka vrličkog kraja. Svoju službu završavaju iza uskršnje mise kada pred crkvom plešu narodno kolo u znak pobjede Krista uskrsloga nad zlom i grijehom.

«MALI OTOK 2010»

Osobito nam je zadovoljstvo zaželjeti Vam dobrodošlicu prilikom dolaska na dječji nogometni turnir pod nazivom «MALI OTOK 2010», koji se već jedanaestu godinu tradicionalno održava na blagdan «Uskrsni ponedjeljak».
Kao takav je jedinstven u Republici Hrvatskoj. Turnir ima podršku cijele naše zajednice, i postao je jedan od zaštitnih znakova našeg mjesta i športa u njemu.
Kao i svaka športska priredba, koja ima za cilj ostati tradicionalna, prepoznatljiva i jedinstvena, tako i ova naša ne bi bila moguća bez entuzijazma sudionika, organizatora i poklonika nogometa u našem mjestu. Vrijedi napomenuti da je glavni začetnik održavanja turnira gospodin Nediljko ( Krešo ) Erceg, a sve ove godine organizaciju je uspješno vodio gospodin Petar Norac-Kevo, dižući razinu turnira svake godine za jednu stepenicu. Zahvaljujemo se obojici te se nadamo da će uspješna suradnja trajati i u budućnosti, tako da zajedničkim snagama nastojimo dati još jednu veću dimenziju i značaj. Već dvije godine početnike u ovom klubu opet vodi gospodin Nediljko ( Krešo) Erceg... Opširnije na www.opcina-otok.hr

"Veliki petak"

Danas je Veliki petak-spomen Isusove muke i smrti, zapovijedni je post i nemrs. Obredi Velikog petka u Crkvi Gospe Sinjske počet će u 19,00 sati. Gradskim ulicama održat će se Procesija s Presvetim sakramentom.

Obredi Velikog petka u okolnim crkvama počet će u 18 sati.

U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske ispovijedit se može danas i sutra od 7,30 do 12,00 te od 15,00 do 18,00 sati.

Kino danas

U sinjskom kinu večeras u 18,30 sati prikazivat će se avanturističko–fantastični film “Alisa u zemlji Čudesa”, redatelja Tima Burtona. U glavnim ulogama Mia Wasikowska i Johnny Depp.

U 20,00 sati na repertoaru je film „Priča o prvaku“, s kojem glavnu ulogu igra Sandra Bullok, koja je za ovu ulogu osvojila Oscara.

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti zbog mokrih i skliskih kolnika mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, Dalmaciji i u Slavoniji. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Gorskom kotaru, osobito oprezno treba voziti na autocesti A6, Rijeka-Zagreb, na vijaduktu Stara Sušica dok jak vjetar otežava promet između Kikovice i tunela Tuhobić.
Zbog Uskrsnih blagdana zabrana je prometovanja za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama, danas 2. travnja (Veliki petak) od 15 do 23 h i u ponedjeljak, 5. travnja (Uskrsni ponedjeljak) od 14 do 23 h. Zabrana se ne odnosi na autoceste kao niti na Ličku magistralu (D1).
S poboljšanjem vremenskih prilika, sve je veći broj motociklista na cestama u RH. Motociklistima savjetujemo da obilaze vozila u za to predviđenom traku, poštuju sve prometne propise, voze bez naglih promjena smjera i održavaju što veće odstojanje od ostalih vozila, posebice onih koji se nalaze iza njih, s obzirom na to da je zaustavni put motocikala u opasnim situacijama primjetno kraći od onog mnogo težih automobila ili teretnih vozila. Vozačima automobila se savjetuje da obavezno provjere mrtvi kut, da skreću isključivo s pokazivačima smjera, kao i da poštuju prednost prolaska na križanjima.
IZVOR: HAK