Četvrtak, 2.04.2009.

SINJSKE MAžORETKINJE NA SVJETSKOM PRVENSTVU U TWIRLINGUSinjske mažoretkinje u ponedjeljak, 06. 04. 2009., putuju na Svjetsko prvenstvo u Twirlingu koje će se održati od 08.-12.04.2009. godine, u Belgijskom gradu Gentu. Hrvatsku će predstavljati u 12 razičitih disciplina, te u četiri dobne skupine, od toga su tri grupne koreografije, jedan duet i osam sola. Za sinjske mažoretkinje je ovo iznimno važno natjecanje jer osim twirling disciplina, natjecanje će se održati i u jednoj mažoret kategoriji koja se jedina izvodi na nivou cijelog svijeta točnije u Parad Corpu, u kojoj su sinjske mažoretkinje aktualne prvakinje Europe (Brno listopad 2008.).

OBAVIJEST

Hrvatsko katoličko liječničko društvo-podružnica Sinj organizira predavanje koje će se održati danas, 2. travnja, u 20,00 sati u Franjevačkom samostanu u Sinju. Naziv predavanja je "EPIDEMIOLOGIJA RAKA DOJKE". Predavač je Dr.sc. Ingrid Tripković

"DAN KNJIGE"

Povodom međunarodnog dana dječje knjige, koji se obilježava danas, 2. travnja, Udruga Srma ugostila je najpoznatiju hrvatsku pripovjedačicu bajki Jasnu Held iz Dubrovnika. Tijekom trodnevnog boravka uz predstave za djecu u vrtićima, Jasna Held u Sinju će održati danas i edukativnu radionicu "Kako pričati bajke" od 17 do 20 sati u Dječijem vrtiću Maslačak.

GODIšNJICA SMRTI PAPE IVANA PAVLA DRUGOG

Danas, 2. travnja, navršava se četvrta godina od smrti Pape Ivana Pavla drugog,koji je preminuo na današnji dan 2005. godine. U 26 godina svog pontifikata posjetio je čak 130 zemalja, a Hrvatsku tri puta 1994, 1998 i 2003. Brojne hrvatske udruge i izaslanstva primio je papa,a njegovim svim posjetama Hrvatskoj kao počasni doček bili su Alkari i alkarski momci,koje je zajedno ostalim predstavnicima iz javnog života Cetinskog kraja primio na audijenciji u studenom 1998. godine.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE dr. don TONćIJA MATULIćA

U organizaciji Glasa Koncila i Kulturnog društva Trilj danas, 2. travnja, će u Trilju biti predstavljena knjiga dr. don Tonćija Matulića, profesora na Bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, "Metamorfoze kulture". Program će početi u 19,30 u Gradskoj knjižnici Trilj.

OBAVIJEST

Slijedećeg tjedna oko 1500 sinjskih umirovljenika čije su mirovine manje od 1.600,00 kuna dobit će uskrsnicu od 100,00 kuna preko Gradskog društva Crvenog križa. Također uskrsnice će dobiti oko 200 obitelji korisnika stalne novčane pomoći za uzdržavanje Centra za socijalnu skrb. Njima će se dijeliti poklon paketi s prigodno prehrambenim proizvodima.

OBAVIJEST

Organizacijski odbor za proslavu 300-te obljetnice čudesne obrane Sinja održat će sutra, 3. travnja, u Gradskoj vijećnici grada Sinja tiskovnu konferenciju. Na ovoj konferenciji koja počinje u 11 sati bit će riječi o provedenim aktivnostima i naznačavanje planiranih aktivnosti u Projektu sedmogodišnje priprave za proslavu obljetnice 2015. godine.

SJEDNICA OPćINSKOG VIJEćA OTOKA

Sutra će se održati posljednja sjednica Općinskog vijeća općine Otok u ovom sazivu. Jedina točka dnevnog reda bit će odluka o dodjeli koncesije za pružanje pogrebnih usluga na području općine Otok.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

U ponedjeljak, 6.travnja, u prostorijama Crvenog križa Sinj organizira se 6. po redu ovogodišnja akcija darivanja krvi. Ovom dragovoljnom darivanju pristupit će i maturanti iz svih sinjskih srednjih škola,a organizatori pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina da se odazovu ovoj humanoj akciji darivanja krvi.

SPORT

U 5. kolu lige za ostanak u košarkaškaškoj A1 ligi Alkar je poražen u Zaboku 73-93.

Jučer su odigrane utakmice 22. kola 4. Hrvatske nogometne lige-jug. OSK je u Otoku rezultatom 5:0 pobijedio Slavena iz Grude, a Sloga i Glavice u Mravincima su odigrali neriješeno 1:1.