Ponedjeljak, 2.04.2007.

POčELA ISPLATA PLAćA RADNICIMA "DALMATINKE NOVE"

Radnicima Dalmatinke prošlog tjedna počela je isplata plaća za siječanj mjesec u samo 30 postotnom iznosu sveukupnog dohodka. Poslijednja sjednica Gospodarsko socijalnog vijeća održana u siječnju ni za radnike ni za poslodavca izgleda nije donijela ništa novo istaknuo nam je to predsjednik gospodarsko socijalnog vijeća Jozo Marić koji kaže kakao je ovakva isplata plaća u najmanju ruku sramotna ali zbog takvog stanja krivi obadvije strane.

Papa Ivan Pavao II. uskoro blaženi

ponedjeljak 2. travnja, u bazilici Svetoga Ivana Lateranskog, bit će zaključen biskupijski postupak istraživanja o životu, krepostima i glasu svetosti sluge Božjega Ivana Pavla II., objavio je kardinal Camillo Ruini, Papin vikar za Rimsku biskupiju, i to slijedom priopćenja primljenoga od postulatora kauze za beatifikaciju i kanonizaciju Karola Wojtye mons. Slawomira Odera.

Kardinal Ruini je tom prigodom pozvao sve vjernike da sudjeluju na misi zadušnici za Ivana Pavla II., koju će papa Benedikt XVI. služiti 2. travnja u vatikanskoj bazilici Sv. Petra.

Osvrnuvši se na tu vijest, vrlo važnu za život Crkve, postulator mons. Slawomir Oder rekao je kako završetak biskupijskog postupka znači da je završeno istraživanje i ispitivanje svih svjedoka. Povijesno je povjerenstvo izvršilo svoju zadaću, predalo je izvješće, i cijela je dokumentacija spremna za Zbor za proglašenje svetih.

Na upit je li ovaj postupak za proglašenje blaženim jedan od najbržih u suvremenoj povijesti Crkve, mons. Oder je rekao kako je u nekim vidicima možda bio nešto brži od drugih. Od trenutka preminuća Ivana Pavla II., naime, pa do otvaranja kauze, zacijelo je bilo nešto izvanredno. Međutim, što se tiče tijeka postupka, mislim da bi se trajanje biskupijskog razdoblja moglo usporediti s drugim postupcima provedenima u posljednje vrijeme, a tu mislim primjerice na postupak Majke Terezije.

Govoreći potom o liku Ivana Pavla II., koji izvire iz svjedočanstava pristiglih u njegov ured, mons. Oder je rekao kako je to ponajviše lik Pape koji je blizak, kojega brojni zovu "naš Papa" ili jednostavno "naš Karol". Svjedočanstva koja doista potječu sa svih strana svijeta, dokaz su univerzalnosti poruke Ivana Pavla II. Postoji doista svjetska raširenost ljubavi prema ovome Papi, koji je popratio posljednja desetljeća naše povijesti. On je bliski i voljeni Papa, koji je ušao u naše domove kao najuži član naše obitelji, zaključio je mons. Oder.
11.3.2007
IZVOR: Radio Vatikan / Križ života

POčEO "VELIKI TJEDAN"

Jučer je blagoslovom maslinovih grančica započeo veliki ili sveti tjedan Isusove muke, smrti i uskrsnuća. Pred Uskrs počela je i prigodna ispovijed u župi od danas do srijede ispovijed je od 6,30 do 12 te od 17 do 19 sati i 30 minuta, u četvrtak, petak i subotu ispovijedati će se od7 i 30 te od 16 do 18 sati i 30 minuta.
Uskrsna ispovijed za mlade u župi biti će sutra od 18 do 20 sati.
Ispovijed na čitluku i Jasenskom je sutra u 9,00 i u 17,00 a u Lučanima od 16,00 sati , dok će u Brnazama i Karakašici biti u srijedu od 17,00 sati.

SPORT

U susretu A1 košarkaške lige Osijek je pobijedio u svojoj dvorani Alkar rezultatom 100:92.

Nogometaši Junaka odigrali su bez pobjednika u Dubrovniku protiv Goška 2:2, dok su u susretima četvrte Nogometne lige Hrvace i Osk igrali 3:2.Dragovoljac - Glavice 2:1. Tekstilac je poražen u Tućepima protiv Jadrana 1:0.

U drugoligaškim rukometnim susretima izdvajamo pobjede rukometaša Cetinke i rukometašica Cetine te poraze Kamička i žRK-a Sinj.