Petak, 2.03.2018.

Unatoč kiši održan festival ’50 pjesama za snijeg’


Unatoč kiši, na fontani Petrovac u Sinju sinoć je održan međunarodni festival poezije ’50 pjesama za snijeg’.
Podsjećamo, riječ je o festivalu koji se održava jednom godišnje na prvu noć nakon snijega, u mraku na otvorenom prostoru. Iako je nakon obilnog snijega koji je jučer zabijelio cijeli cetinski kraj, u kasnim poslijepodnevnim satima u Sinju počela padati kiša, organizatori su ipak odlučili kako će se festival održati. Tako su pjesme Pabla Nerude, kojem je ovogodišnji festival posvećen, čitale Snježanka Jadrijević, Niveska Juraga Kovačev, Meri Kuštre i Božena Romac. Osim Nerude, sudionice festivala čitale su i svoje autorske pjesme. Večer poezije nastavljena je uz kuhano vino u caffe baru ‘Bila boja’, gdje su svoje pjesme još čitali sinjski facebook-blogeri Marija Librenjak i Marko Buratović.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tomo Domazet drugi na Međunarodnom natjecanju u Beogradu


Na Međunarodnom natjecanju glazbenika Davorin Jenko održanom u Beogradu jučer, 1. ožujka, učenik Tomo Domazet (saksofon) osvojio je 2. nagradu.
Tomo je učenik Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca, a nastupao je pod mentorskom palicom profesora Nenada Pionića uz korepetitora prof. Maria Vrgoča.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija darivanja krvi u Hrvacama

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Hrvace organiziraju akciju darivanja krvi.
Akcija će se održati u sutra, 3. ožujka od 9 do 13 sati u restoranu Vreba u Hrvacama. Organizatori pozivaju sve zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da dođu na akciju i daruju krv za potrebe Odjela za transfuziju KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR