Srijeda, 2.03.2016.

‘Osmislimo zajedno suvenir(e) Muzeja triljskog kraja’


Povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja Muzej triljskog kraja poziva na suradnju sve osnovnoškolce, njihove učitelje, djecu i tete Dječjeg vrtića Trilj, kao i sve ostale zainteresirane na sudjelovanje u projektu ‘Osmislimo zajedno suvenir(e) Muzeja triljskog kraja’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Didovina o zanimljivostima iz Hrvaca

U srijedu, 02. ožujka 2016. godine u 13 sati u programu Hit radija na rasporedu je još jedno izdanje emisije ‘Didovina’.
Ovo izdanje emisije u znaku je tradicije i običaja jedne od općina s područja Cetinske krajine – Hrvaca.
Tako će se od Ljube Radmana Livaje saznat sve o njegovim mlinicama na Vojskavi. Mila Doljanin govorit će o svojim pismaricama, pletenju i vezenju tradicijske odjeće i obuće.
Kako je to biti rekorder u darivanju krvi kazat će Davor Bošnjak – Dado, koji je ovu dragocjenu tekućinu darivao 107 puta. Osim što daruju krv, pletu, vezu i melju Hrvatačani su poznati kao i dobri reraši te pivači u crkvenom zboru. Jedan od takvih je i Ante Jerkan zvani Gunja.
Svoje prijedloge o tome koje mjesto cetinskog kraja bi trebali posjetiti naši reporteri i s kojim ljudima tom prilikom razgovarati za ‘Didovinu’, možete slati na e-mail: hitradio@hitradio.hr.
IZVOR: WWW.FERATA.HR