Srijeda, 2.03.2011.

Kino danas

'Vrlo zapetljana priča', animirani hit film sinkroniziran na hrvatski jezik, na repertoaru sinjskog kina je danas u 18 sati.

U sinjsko kino stigao je akcijski triler "Turist", koji će se prikazivati danas s početkom u 19,45 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trilj: sastanak o sigurnosti u prometu

Na inicijativu ravnatelja OŠ 'Trilj' Davora Hrgovića, danas je u Trilju održan radni sastanak kojem su nazočili zamjenik načelnice PP Sinj za sigurnost u prometu Ante Samardžić i gradonačelnik Trilja Ivan Šipić. Tema sastanka bila je sigurnost u prometu, s posebnim naglaskom na sigurnost u blizini škola.
Gradonačelnik Trilja Ivan šipić izvjestio nas je kako je dogovoreno da će se u koordinaciji sa školama, Gradom Triljem, Hrvatskim cestama i policijom tražiti donošenje rješenja za poboljšanje uvjeta u prometu. Od Hrvatskih cesta će se zatražiti da se kroz naselje Košute pojača prometna signalizacija, a policija će nastojati još više povećati nadzor i kontrolu prometa u blizini škola. Dogovoreno je i kako će se preko učitelja u školama provesti edukacija o ponašanju u prometu, kako djece tako i roditelja.
Dodajmo kako će triljski gradonačelnik sutra u 19 sati u OŠ 'Košute' održati sastanak sa ravnateljem škole, Vijećem roditelja i predstavnicima MO Košute. Na ovom sastanku će se analizirati problematika u prometu, te će se nazočne upoznati sa svime što Grad Trilj radi po pitanju podizanja sigurnosti u prometu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otvorena ribolovna sezona

Jučer je počela ribolovna sezona.
Uprava i članovi ŠRD Cetina Sinj do otvaranja nove ribolovne sezone napravili su niz akcija, u cilju poboljšanja uvjeta i ribolova na rijeci Cetini. Nedavno su obavili poribljavanje na 20-tak lokacija na Cetini i njenim pritokama, u koje su ispustili 600 kg pastrve. ŠRD Cetina apeliraju na one koji još nisu ispinili obeveze vezane za dozvole da to što skorije učine, u cilju što kvalitetnijeg ribolova. Uzimanjem dozvole ribič dobiva i kalendar ribolova kojega se treba pridržavati.
Sezona ribolova na Cetini i pritokama završava 1. listopada ove godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Javna rasprava o Nacrtu Odluke o komunalnom redu

Gradsko vijeće Grada Sinja na svojoj 18. sjednici održanoj dana 23. veljače 2011. godine donijelo je Zaključak o utvrđivanju Nacrta Odluke o komunalnom redu i otvaranju javne rasprave. Javna rasprava o Nacrtu Odluke o komunalnom redu  trajati će od  28. veljače do 30. ožujka 2011. godine. U skladu sa navedenim obaviještavaju se svi zainteresirani građani i pravne osobe da za vrijeme trajanja Javne rasprave o Nacrtu Odluke o komunalnom redu, sve svoje primjedbe i prijedloge na predmetni Nacrt Odluke mogu podnijeti u pisanom obliku svakim radnim danom od 19,30-15,30 sati u Ured gradonačelnika Grada Sinja.
Nacrt Odluke o komunalnom redu možete preuzeti ovdje.
IZVOR: GRAD SINJ

Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini

Na temelju Zaključka Gradonačelnika Grada Sinja o pokretanju inicijative za provedbu Programa Javnih radova od 25. veljače 2011. godine, Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja objavljuje Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini.
Programom Javnih radova obuhvatit će se projekti iz područja socijalne skrbi, zaštite i uređenja okoliša, te održavanja i komunalnih djelatnosti.
...

Novi snijeg

Najavljeno zahlađenje zahvatilo je i Cetinski kraj gdje je sinoć padao snijeg i puhala bura. Snježni pokrivač u višim predjelima Cetinskog kraja debeo je između 2 i 3 cm. Snijeg je padao na Kamenskom, Zelovu i Biskom, a ima ga i u Gradu Sinju.

Djelatnici sinjske ispostave Županijski cesta od 1 sat ujutro posipaju sipinom i solju dionice cesta pod snijegom.

Ceste su prohodne, a problema u odvijanju prometa nema.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Zbog orkanske bure za sav su promet zatvorene:
- autocesta A 1, od Svetog Roka do Maslenica,
- autocesta A 6 Rijeka-Zagreb, između Delnica i Kikovice,
- Jadranska magistrala (D 8) od Bakra do Svete Marije Magdalene,
- Krčki most i
- D 54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Paškom mostu, te državnom cestom D 25 Gospić-Karlobag, prometuju samo osobna vozila.
Zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama na mostu Rječina (RI-obilaznica).

Zbog zimskih je uvjeta zabrana za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostali moraju imati zimsku opremu:
- U Lici:
D 1 Grabovac-Korenica-Gračac-Knin,
D 25 Korenica-Lički Osik-Gospić-Karlobag,
D 27 Obrovac- Gračac,
D 42 Josipdol-Poljanak,
D 50 Gospić-Gračac,
D 52 Špilnik-Korenica,
D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo,
D 218 GP Užljebić-Dobroselo-Sučević-Otrić,
D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj,
D 522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča.
Državna cesta D 506 Dobroselo-Mazin-D1, zatvorena je za sav promet.
Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča

Na Jadranskoj magistrali (D 8), promet teče jednim trakom, propuštanjem vozila naizmjence, jednim trakom na Šibenskom mostu i kroz mjesto Duće, u splitsko-dalmatinskoj županiji.
IZVOR: HAK