Utorak, 2.03.2010.

Na 15. međunarodnom sajmu GAST, koji će se u Splitu održavati od sutra do nedjelje, izlagat će i poduzetnici s područja Cetinskog kraja

Na 15. međunarodnom sajmu GAST, koji će se u Splitu održavati od sutra do nedjelje, izlagat će i poduzetnici s područja Cetinskog kraja.
Na županijskom štandu, među 22 poljoprivredna proizvođača i zadruge koje koriste neke od poticajnih mjera i sredstava od Županije predstavit će se samo dva proizvođača iz našega kraja, i to sirana Batlan iz Otoka i Braniteljska zadruga Vučipolje.
Na zasebnom štandu Sajma GAST, u hali drvne industrije, predstavit će se i tvrtka Naprijed Sinj.
Sajam GAST obuhvaća niz specijaliziranih sajmova: prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, kave, namještaja, vina i Sajam za turizam, te natjecanja i ocjenjivanja kvalitete proizvoda, kao i stručne konferencije. Na sajmu sudjeluju izlagači iz 15 zemalja, a održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Splitsko-dalmatinske županije, Grada  Splita i Turistička zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Nastavak 10. sjednice Gradskog vijeća dogovoren za 26. ožuka.

Nakon 7 i pol sati vijećanja jučer, 1. ožujka, je na zahtjev predsjednika kluba vijećnika SDP-a Stipe Jadrijevića-Cvrlje prekinuta 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja. Naime, gradonačelnik Ivica Glavan  nakon dvosatne rasprave o programu Javnih potreba  u športu  za 2010. godinu  povukao je  Prijedlog Programa. Nastavak sjednice dogovoren je za 26. ožuka.

Na sjednici je usvojen Poslovnik Gradskog vijeća, program vijeća za ovu godinu, podržan je Program gradnje objekata komunalne infrastruktura te prijedlog Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta. Prijedlog odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja prezentirala je direktorica gradskog poduzeća „Kamičak“ Kristina Križanac....

Obavijest

Dječji vrtić „Trilj“ uputio je obavijest o početku rada „Male škole“. Roditelji djece koja ne pohađaju vrtić, a rođeni su do 01.04.2004. trebaju se javiti u vrtić ili na telefon 832-333 do 05. ožujka.

Sinjske mažoretkinje spremaju se za državna prvenstva u mažoret plesu i twirlingu

Sinjske mažoretkinje spremaju se za državna prvenstva u mažoret plesu i twirlingu koja će se održati krajem tjedna u Novoj Gradiški. Trenerica i koreografkinja Vesna Jukić Bračulj kaže kako očekuje uspješan nastup.

Sport

U prijateljskoj utakmici danas, 2. ožujka,  od 15 sati na Gradskom stadionu u Sinju  sastati će  Junak i Šibenik.

Stanje na cestama

Kolnici su mjestimice mokri i skliski od kiše u Slavoniji, Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj, dok su u Gorskom kotaru ponegdje samo vlažni.
Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.
Mogući su odroni zemlje i kamenja na cestama kroz gorska područja, te duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale.

Od 13 do 13.30 zbog miniranja zatvara se dionica D1 „brza cesta Solin-Kils“. Obilaz je starom kliškom cestom

Od 08 do 18 sati kroz tunel Mala Kapela na autocesti A1 vozit će se dvosmjerno desnom tunelskom cijevi u smjeru Splita.
IZVOR: HAK