Ponedjeljak, 2.03.2009.

OTVOREN "SAJAM POSLOVA" U SINJUU Sinju se, u hotelu Alkar, održava 2. Sajam poslova Splitsko-dalmatinske županije, kojeg je svečano otvorio župan Ante Sanader. Organizator sajma je Hrvatski zavod za zapošljavanje, područna služba Split u suradnji s lokalnim partnerima. Sajam je okupio više od 70 izlagača-poslodavce iz svih djelatnosti s područja županije, kao i institucije koje se bave obrazovanjem i zapošljavanjem. U okviru sajma, od 13,00 do 15,00 sati, održat će se okrugli stol na temu "Sezonsko zapošljavanje u turizmu-problemi obrazovanja i zapošljavanja". Pokrovitelji sajma su Splitsko-dalmatinska županija, gradovi Sinj, Trilj i Vrlika, te općine Otok, Hrvace, Dugopolje i Dicmo.

VELIKI USPJEH SINJSKIH MAžORETKINJASinjske mažoretkinje osvojile su 8 zlatnih i 6 srebrnih medalja na 9. Državnom prvenstvu u twirlingu, koje se ovoga vikenda održavalo u Požegi. S osvojenih 8 prvih mjesta Sinjanke su se plasirale na Svjetsko prvenstvo, koje će se sredinom travnja održati u Belgiji.

KATARINA BANIć, TRILJANKA NA IZBORU MISS UNIVERSE HRVATSKA

Devetnaestogodišnja Katarina Banić iz Trilja prva je pratilja Miss Universe Hrvatske. Titulu Miss osvojila je dvadesetogodišnja splićanka Sarah ćosić, čiji si korijeni također iz Cetinskog kraja. Ona će Hrvatsku predstavljati na svjetskom izboru za Miss Universe koji će se održati sredinom srpnja. Drugom pratiljom proglašena je Tamara Neferanović iz Privlake.

VIJESTI IZ TRILJA

Oko 90% djece predškolske dobi s područja Grada Trilja obuhvaćeno je programom rada dječjih vrtića u Trilju i Košutama. Programom nije obuhvaćeno 20-tak djece, za koje će u mjesnim školama biti organizirana "Mala škola", i to od 16. ožujka do 1. lipnja. Najveći broj djece koja nisu upisana u vrtić, a na jesen bi trebali pohađati prvi razred osnovne škole, s područja je Tijarice.

OBAVIJEST

Danas je posljednji dan za prijavu poreza na dohodak u 2008. godini. Porezne ispostave danas rade do 19,00 sati. U obzir će se uzimati i prijave koje su poslane preporučenom poštom, danas do 24,00 sata. Napominjemo kako Pošta u Sinju danas neće raditi produženo, već uobičajeno radno vrijeme do 19,00 sati. U sinjskoj poreznoj upravi očekuje se oko 14 tisuća prijava. Podaci o uplaćenom porezu počinju se unositi u sustav odmah nakon predaje svih prijava, nakon čega počinje obrada. Prve isplate trebale bi stići već potkraj travnja ove godine.

KINO DANAS

U sinjskom kinu će se još samo večeras prikazivati film "Toše", o tragično preminulom mladom makedonskom pjevaču Toši Proeskom. Početak filma je u 19.30 sati.

"VJERONAUčNA OLIMPIJADA"

U Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju danas je održana vjeronaučna olimpijada, na kojoj je nastupilo 140 učenika i 40 mentora iz 35 srednjih škola s područja nadbiskupije, odnosno Splitsko-dalmatinske županije. Svečanom otvaranju nazočili su provincijal franjevacke provincije Presvetog Otkupitelja fra željko Tolić, gradonačelnik Sinja Ivan Nasić i gvardijan sinjskog samostana fra Bože Vuleta.

SPORT

Hrvace su jučer u Splitu u utakmici 3. HNL-jug rezultatom 0:1 izgubile od Splita.
Jučer su igrane i utakmice 4. HNL. Glavice su na svom terenu s 3:0 pobijedile Slavena iz Gruda, a OSK je na Braču s 0:5 izgubio od Postira.

Splićanka Sarah ćosić nova Miss Universe

Splićanka Sarah ćosić osvojila je titulu Miss Universe Hrvatske 2009. na sinoćnjem izboru ljepote u Kristalnoj dvorani hotela "Kvarner" u Opatiji.

Prvom pratiljom proglašena je Katarina Banić iz Trilja, dok je Tamara Neferanović iz Privlake ponijela lentu druge pratilje.

Uzbuđenoj i uplakanoj studentici Ekonomskog fakulteta u Zagrebu dvaput je nakon proglašenja kliznula kruna s glave, no u pomoć joj je priskočila iskusnija kolegica, bivša Miss Snježana Lončarević koja joj je trenutak ranije i predala krunu.

Dvadesetogodišnja Sarah u slobodno vrijeme obožava čitati knjige, 12 je godina plesala klasični balet, a govori engleski jezik.

Na pitanje HTV-ove urednice Lejdi Oreb koga bi izabrala na godinu dana da može birati između vozača, masera, spremačice i kuhara Sarah je odgovorila kako bi joj dobro došao maser, jer sve ostalo zna sama raditi.

Još su tri djevojke ponijele lente - Jelena Božić iz Slavonskog Broda kao Miss fotogeničnosti, njezina sugrađanka Ivana Kršić kao Miss simpatičnosti, dok je Lina Miletić iz Pule postala Miss stila.

U glazbenom dijelu sinoćnjeg izbora gostovali su Jelena Rozga, Jacques Houdek, Antonija šola i Goran Karan, a natjecanje je otvorila plesna skupina Mojce Horvat.
Mirela Goreta
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA