Četvrtak, 2.03.2006.

STANJE NA CESTAMA U CETINSKOM KRAJU

Iako nije bilo novih padaliana na području Cetinskoga kraja niske jutarnje tempetrature prouzročile su poledicu na većini cesta . I ovoga jutra djelatnici sinjske Nadcestarije posipali su kritične dionice cesta na Kamenskom i prema Vrlici

TRIBINA UDRUGE "NOVI PUT"

Sinjska udruga za prenevciju bolesti ovisnosti " Novi Put " najavljuje edukativnu tribinu na temu zlouporaba droga kod mladih, a pod nazivom "Izaberi pravi put".
Tribina će se održati u dvorani Franjevačkog samostana danas s početkom u 19,30.
Stručni osvrt na tu problematiku iznijet će dr. Ante Prolić i psiholog prof.željko župić,a nakon toga usljedit će svjedočanstva splitskih liječenih ovisnika. Tribina je prvenstveno namjenjena učenicima prvih i drugih razreda srednjih škola i gimanzije kao i njihovim roditeljima.

APEL IZ LOVAčKOG DRUšTVA SINJ

S obzirom da je jučer počela nova ribolovna sezona, lovci Lovačkog društva Sinj apeliraju na ribolovce zbog pojave pičije gripe da ukoliko primjete u lovištima na rijeci Cetini ili dijelu Sinjskoga polja uginuli barsku pernatu divljač da su obvezni obavijestiti Lovačko društvo ili Veterinarsku postaju. Naglašavaju kako se ptice se nesmiju dirati. Stipe Kokić iz lovačkog društva potvrđuje kako nema dojava da je na određenim lokacijama pronađena uginula divlajč.
Dodajmo kako je trenutačno stanje lovostaja koji je započeo od 31. siječnja, a potrajat će do iza blagdana Velike Gospe, no s obzirom na pojavu virusa ptičije gripe lovci su na svoj način i dalje aktivni.

VRIJEME

Umjereno do pretežno oblačno, na Jadranu povremeno s kišom, a u unutrašnjosti snijegom i susnježicom. Poslijepodne te osobito navečer očekuje se prestanak oborina te postupno razvedravanje sa zapada. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjeren do jak jugozapadnjak, u okretanju na zapadnjak, zatim sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od -1 do 4, na Jadranu od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva.
IZVOR: METEO.HR