Srijeda, 2.03.2005.

VIJESTI IZ GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Danas se u uredu gradonačelnika grada Sinja održava 91. sjednica gradskog poglavarstva. Na dnevnom redu razmatrat će se 11 točaka, a kao najzanimljivije izdvajamo prijedlog Ureda državne uprave, službe za gospodarstvo za realizaciju ugovora o zakupu državnog zemljišta Trnovača Sinj.

Razmatrat će se i prijedlog zaključka o rasporedu sredstava predviđenih u proračunu grada Sinja za 2005. godinu za udruge proizašle iz Domovinskog rata, zamolbe za oslobađanje od plaćanja priključka vode i kanalizacije te komunalnog doprinosa, o produljenju radnog vremena objektima brze prehrane te o ostalim točkama dnevnog reda.

U petak, 4. ožujka u 12.30 u gradskoj vijećnici održat će se javno predstavljanje ponuda pristiglih na natječaj za izgradnju novog igrališta N.K. Junak. Spomenuti projekt privukao je desetak ponuđača, što je potvrdio pročelnik odsjeka za gospodarstvo Damir Talaja.

Financijska konsolidacija tvrtke «Autoprijevoz» Sinj, prema najavama Damira Talaje, nakon razgovora u ministarstvima financija, prometa i veza, idućeg tjedna bit će tema na jednoj od sjednica Vlade.

NOVA OPREMA SINJSKOJ NADCESTARIJI

Sinjska Nadcestarija od danas je tehnički opremljena s vrhunskom miješalicom mokrog sredstva i rotacijskim silosom posipača. Spomenutom opremom brže i efektnije će se vršiti razdvajanje poledice, a isključivo će se koristiti na državnim cestama prema Vrlici, Križicama i Kamenskom. Danas se prema graničnom prijelazu Kamensko specijalnim strojem frezom vrši odbacivanje snježnih nanosa visokih i do metra i pol.

OTVOREN 10. MEđUNARODNI SAJAM GAST

U Splitu je danas na predjelu žnjan svečano otvoren 10. Međunarodni sajam GAST i trajat će do 6. ožujka. Jedan od najznačajnijih gastro događaja u Hrvatskoj koji obuhvaća sajmove prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, županije Splitsko-dalmatinske i poglavarstva grada Splita.

VRIJEME

Zadržat će se pretežno sunčano, ali i dalje hladno. Bura postupno u slabljenju. Dnevna temperatura zraka kretat će se od 1 do 6 stupnjeva.