Četvrtak, 2.02.2023.

Ski klub Sinj organizira 3. Sinjsku Ski Alku na Kupresu


Ski klub Sinj u suradnji sa županijskom udrugom DalSKI i domaćinom Adria Ski iz Kupresa, organizira 3. Sinjsku Ski Alku.
Ovogodišnja 3. Sinjska Ski Alka će se održati u subotu, 4. veljače 2023. godine s početkom u 12 sati. Natjecanje će se održati na skijalištu ski centra Čajuša na Kupresu, kod polazišne postaje četverosjeda.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Blagdan Prikazanja Gospodnjeg – Svijećnica


Četrdeseti dan nakon Božića, točnije 2. veljače, katolici slave blagdan Prikazanja Gospodnjeg, odnosno Svijećnicu kao dio božićnog ciklusa.
Blagdanom se slavi događaj iz Isusova djetinjstva, kada su, prema Mojsijevu Zakonu, Josip i Marija donijeli Isusa u Hram u Jeruzalemu da ga, kao prvorođenca, obredno prikažu Bogu.
Spominjući se toga događaja, vjernici danas u crkvu donose svijeće na blagoslov. U obitelji se ta svijeća pali u različitim prilikama: na velike blagdane, u vrijeme oluje i grmljavine, stavlja se i u ruku umirućemu kao ohrabrenje i znak nade u vječni život, ali se pali i u drugim situacijama.
Blagoslov svijeća i pjevana sveta misa u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služit će se s početkom u 18 sati. Ovaj blagdan u narodu se naziva i Gospa Kalandora.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ove godine pred jahačima, sudionicima Pokladnog jahanja, još duža ruta


Udruga Naše Brnaze prošle godine organizirala je prvo Pokladno jahanje kroz Brnaze. Na tragu vrlodobre organizacije prošle godine, Brnažani su već dosta odmakli u pripremama za ovogodišnje Pokladno jahanje. Tim povodom gosti Hit radija bili su Mario Jagnjić i Ante Paštar koji su se kratko podsjetili na prošlogodišnju svečanost.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR