Subota, 2.02.2019.

Noć muzeja ’19. u Muzeju triljskog kraja


Sinoć, 1. veljače u Muzeju triljskog kraja uspješno je upriličena manifestacija ‘Noć muzeja’ koju već četrnaestu godinu za redom provodi Hrvatsko muzejsko društvo. Tema ovogodišnje manifestacije je bila ‘Muzeji – inovacije i digitalna budućnost’, kojoj je cilj bio približavanje suvremenih tehnologija široj muzejskoj publici, jer muzeji u svakodnevnoj praksi koriste različite digitalne platforme i alate te brojne druge tehnološke inovacije.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U muzeju Sinjske Alke 1823 posjetitelja


Diljem Hrvatske sinoć je po 14.put održana manifestacija ‘Noć muzeja’ koju organizira Hrvatsko muzejsko društvo, u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama.
Na području Cetinskog kraja program ‘Noći muzeja’ organizirali su Kulturno umjetničko središte, Muzej Sinjske alke, Galerija Sikirica i Muzej Triljskog kraja, koji su za posjetitelje pripremili zanimljiv program.
Ovogodišnja tema bila je „Muzeji – inovacije i digitalna budućnost“. Muzej Sinjske alke posjetilo je 1823 posjetitelja,a mnogi su se okušali u trčanju virtualne alke i natjecanju u video igrama .
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR