Četvrtak, 2.02.2017.

Sinj, centar grada, prodaje se 2. kat i potkrovlje kuće te manja samostojeća kuća

Sinj, centar grada, prodaje se 2. kat i potkrovlje kuće te manja samostojeća kuća. Peterosoban stan se nalazi na 2. katu kuće i površine je 136 m2, potkrovlje je renovirano i površine je cca. 80 m2 i ima izlaz na terasu površine 50 m2.
Opširnije...

Šipić na sastanku s predsjednikom Vlade Plenkovićem


Saborski zastupnik i gradonačelnik Trilja Ivan Šipić sastao se jučer s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.
Šipić je na sastanku Plenkovića upoznao s kapitalnim projektima koje je Grad Trilj realizirao ili ih priprema, kao i projektima ostalih jedinica lokalne samouprave u cetinskom kraju. Kao jedan od većih problema Cetinske krajine Šipić je naveo odlazak mladih u europske i izvaneuropske zemlje zbog zaposlenja.
Predsjednika Vlade Šipić je pozvao u posjet Cetinskoj krajini, kako bi se na terenu upoznao s problemima ljudi ovoga kraja. Plenković je prihvatio poziv.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Natječaj za Festival marijansko - duhovne klapske pjesme 'Klape Gospi Sinjskoj' (natječaj novih marijanskih duhovnih skladbi za klape)

 1. Na natječaj se ravnopravno mogu prijaviti skladbe koje se zasnivaju na objavljenim marijanskim poetskim predlošcima pisanim hrvatskim književnim jezikom (ili u dalmatinskom narječju), a poželjnije je na neobjavljenim stihovima na istu temu.

2. Glazbeni slog treba se zasnivati na obilježjima dalmatinske klapske pjesme ili pučkih crkvenih napjeva.

3. Nove skladbe  moraju biti sastavljene u četveroglasnom ili troglasnom vokalnom slogu. Skladateljima se daje mogućnost oblikovanja zahtjevnijih solističkih dionica, ali uz obvezu a cappella pratnju klape.

4. Skladbe je potrebno sastaviti u obliku partiture, a trebaju sadržavati precizne oznake tempa, dinamike, agogike i sl.

5. Uz primjerak partiture potrebno je na odvojenom listu priložiti stihove. Ukoliko se koriste ranije objavljeni stihovi, potrebno je navesti podatke o autoru, te naslovu zbirke iz koje stihovi potječu.

6. Trajanje skladbi je vremenski ograničeno do 4 minute trajanja.

7. Odbor zadržava pravo korištenja zaprimljenih stihova i skladbi u svrhu njihova promicanja, ali i samoga Festivala. U tom smislu najavljuje mogućnost tiskanja notografije, objavljivanja nosača zvuka, bez bilo kakvih daljnjih novčanih izdataka i naknada od strane autora glazbe i stihova.

8. Rok dostave skladbi je  1.ožujka, 2017.godine

Nove marijanske skladbe treba uputiti na adresu:

Udruga  Klape Gospi Sinjskoj
za Festival “Klape Gospi Sinjskoj”
Fratarski prolaz 4
21230 Sinj

Na omotnici naznačiti:
Natječaj za 'Festival Klape Gospi Sinjskoj'

Sinj: Premijera filma ‘Huda jama – strogo čuvana tajna’


U organizaciji Franjevačkog Samostana, Župe Čudotvorne Gospe Sinjske i Grada Sinja u petak, 3. veljače, u Gradskom kinu s početkom u 19 sati upriličit će se promocija dokumentarnog filma ‘Huda jama – strogo čuvana tajna’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR