Utorak, 2.02.2016.

Otok: Glazbeno-scenska predstava ‘Bitka za Vukovar – Kako smo branili grad i Hrvatsku’

Sutra (3. veljače 2016. godine) u Općinskoj dvorani na Trgu dr. Franje Tuđmana u Otoku sa početkom u 18 i 30 sati održat će se glazbeno-scenska predstava ‘Bitka za Vukovar – Kako smo branili grad i Hrvatsku’.
Na predstavi nastupaju KUD ‘Kamešnica’ Otok i Klapa Sv. Luka Otok, a tekstove će čitati Ivana Laco, Perinka Erceg i Ante Nadomir Tadić Šutra. Predstavu je režirao Željko Viculin.
Sve posjetitelje osim predstave očekuju i izložba ratnih fotografija dragovoljaca HOS-a te predstavljanje dviju knjiga: ’58’ HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca Damira Markuša i ‘Ne plači, moj dobri anđele’ Damira Plavšića. Organizatori događaja su UHDDR Otok i Općina Otok.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nikola Tomašević dobio svoje mjesto u Muzeju Sinjske alkeBivši sinjski gradonačelnik i alkarski vojvoda, pokojni Nikola Tomašević dobio je svoje mjesto u Muzeju Sinjske alke.
Kako nam je kazao voditelj Muzeja Boris Filipović Grčić, ploča u čast Nikoli Tomaševiću postavljena je prošlog petka poslijepodne, netom prije 11. Noći muzeja.
‘To je jedna info ploča, ona je smještena u Muzeju Sinjske alke na dijelu gdje su najznačajniji članovi Viteškog alkarskog društva kroz povijest. Na ovaj način VAD i Muzej Sinjske alke htjeli su se odužiti Nikoli Tomaševiću kao alkarskom vojvodi za sve što je dao VAD-u i Sinjskoj alci’, kazao je Boris Filipović Grčić.
Bivši sinjski gradonačelnik i alkarski vojvoda Nikola Tomašević preminuo je 25. rujna 2015. godine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjski umirovljenici dočekuju Valentinovo u Makarskoj

Dana 13. veljače (subota) i 14. veljače (nedjelja) 2016. godine Udruga umirovljenika Sinja za svoje članove organizira doček Valentinova u hotelu ‘Biokovka’ u Makarskoj.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti u tajništvu Udruge na telefon 021/ 821 – 262.
IZVOR: WWW.FERATA.HR