Četvrtak, 2.02.2012.

USKORO: Promocija zemljovida planine Kamešnice

SINJ – Dana 8. veljače (srijeda) 2012. godine u Sinju, Alkarski dvori – Galerija Sikirica, Put Petrovca 12,  s početkom u 17.00 sati će se održati promocija turističko-planinarskog zemljovida planine Kamešnice. Među brojnim gostima će biti nazočan naš poznati alpinist i putopisac Stipe Božić, pročelnik HGSS Vinko Prizmić, načelnici i gradonačelnici Cetinskog kraja, predstavnici županije, predstavnici planinarskih društava i dr.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Nema većih poteškoća zbog snijega

Većih problema zbog snijega na cestama u Cetinskom kraju nema, no neke su osnovne škole odgodile nastavu.Zimska služba sinjske Nadcestarije sinoć je očistila 80 posto cesta u Cetinskom kraju, a jutros se čiste ceste prema brdskim naseljima. Promet se odvija bez većih poteškoća na državnim i županijskim cestama, no mjestimice ima leda pa se vozače upozorava na pojačan oprez. Lokalne ceste u nekim naseljima nisu očišćene, pa je odgođena nastava u osnovnim školama u Tijarici, Vrlici i Hrvacama. OŠ 'Trilj' odgodila je nastavu za učenike od 1. do 4. razreda, te se održava samo za učenike viših razreda.

U drugim školama nastava je organizirana, iako je jutros u škole stiglo oko 30 posto učenika. nastava je skraćena u OŠ 'Ivana Lovrića' i završava u 11,10, kao i u OŠ 'Marka Marulića' u kojoj posljednji sat završava u 11 sati, a poslijepodnevna smjena počinje u 14 sati.

Redovna nastava organizirana je osnovnim školama u Dicmu i Otoku, kao i u svim sinjskim srednjim školama
IZVOR: WWW.FERATA.HR