Ponedjeljak, 2.02.2009.

NATAšA POPARIć, KANDIDATINJA SDP-a ZA GRADONAčELNICU SINJAKandidat SDP-a za gradonačelnika Sinja, na predstojećim lokalnim izborima, bit će predsjednica Gradskog odbora stranke Nataša Poparić. Njena kandidatura potvrđena je na današnjoj konferenciji za novinare kojoj su nazočili i saborski zastupnici Ranko Ostojić i Ante Kotromanović.
Nataša Poparić je kazala kako je njena kandidatura za gradonačelnicu izazov u sredini kao što je Sinj, no dodala je kako žena u Sinju ima i te kako što reći. Iako kampanja službeno počinje od trenutka kada se donese odluka o raspisivanju izbora, SDP je odlučio što ranije izići s imenima kandidata za gradonačelnike jer je pred nama veliki posao, kaže Nataša Poparić. U narednih mjesec i pol dana provodit će se unutarstranačka kandidatura za listu Gradskoga vijeća, kao i pregovori s mogućim koalicijskim partnerima. Osim gradonačelnika od sljedećih lokalnih izbora sinjski SDP očekuje i jedno mjesto dogradonačelnika. Ante Kotromanović je kazao kako podupire kandidaturu Nataše Poparić za gradonačelnicu Sinja. Istaknuo je kako će učiniti sve da što više braniteljske populacije uključi u redove SDP-a, a kako bi im se pomoglo najavio je i otvaranje Ureda za branitelje u Sinju, kojeg će voditi istaknuti časnik Hrvatske vojske koji je prošao Domovinski rat i koji dobro poznaje lokalnu problematiku. Ranko Ostojić je kazao kako je siguran u uspjeh Nataše Poparić ali i u svoj uspjeh na sljedećim lokalnim izborima. Izrazio je nadu kako će on kao splitski i Nataša Poparić kao sinjska gradonačelnica imati vrlo dobru suradnju.

PREDSJEDNIK KLUBA VIJEćNIKA HSLS-a ANTE VIDIć OD GRADSKOG VIJEćA ZATRAžIO INFORMACIJU O AKTIVNOSTIMA U GZ KUKUZOVAC

Predsjednik Kluba vijećnika HSLS-a Ante Vidić od Gradskog vijeća pismeno je zatražio Informaciju o aktivnostima u Gospodarskoj zoni Kukuzovac kako bi vijećnici imali pravodobne informacije, a ne da iste, kako stoji u dopisu, dobivaju putem medija. Predsjednika vijeća u dopisu je podsjetio kako je na 21. sjednici donešen zaključak kako će uprava poduzeća pored godišnjih izviješća dostaviti i polugodišnja te informacije o aktivnostima Uprave kvartalno.

OBAVIJEST

Betonske prepreke koje su uklonjene sa sinjske Pijace samoinicijativno su ukonjene-rekla nam je pročelnica Odjela komunalnih djelatnosti Ivana Majić. Betonske prepreke tzv. gljive Grad uklanja za vrijeme Alke i Velike gospe no često se događa da ih netko sam ukloni. Pročelnica ističe kako će uskoro prepreke betonirati.

OBAVIJEST IZ "VODOVODA I čISTOćE"

JKP «Vodovod i čiostoć»a u suradnji sa Nadcestarijom uskoro će sanirati šahte na državnoj cesti D-1 kod benzinske stanice-potvrdio nam je voditelj «Vodovoda i odvodnje» u Javno komunalnom poduzeću «Vodovod i čistoća» Mario đidara. šahte koje izazivaju dosta neugodnosti vozačima biti će sanirane odmah nakon prestanka oborina potvrdio je đidara.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina još sutra od 18 sati je film «Madagaskar 2», a još danas u 19.30 sati je američki akcijski triler "Tijelo od laži" u kojem glavne uloge igraju Leonardo Di Caprio i Russel Crowe.

SPORT

Alkar je u 13 kolu A1 košarkaške lige poražen u svojoj dvorani 92-93 od šibenika.

U A2 košarkaškom natjecanju sinoć je triljska Cetina u svojoj dvorani pobijedila ekipu «Pet bunara» u svojoj dvorani 91:76.

U pripremnim prijateljskim susretima Junak je u Prološcu odigrao 0-0 s Mladosti, Hrvace u Kaštel Starom s Valom 1-1, dok su zanimljivom susretu u Glavicama Glavice s 2-3 poražene od drugoligaša Solina.