Subota, 2.02.2008.

OBAVIJESTRegionalna razvojna agencija Dubrovačko - neretvanske županije DUNEA i Splitsko - dalmatinska županija organizirali su «Program edukacija za seoska obiteljska gospodarstva», koji se danas održava u triljskom hotelu Sveti Mihovil. Program se provodi u sklopu projekta «Razvoj ruralnog turizma u južnoj Dalmaciji i pograničnom području BiH», koji se financira iz programa CARDS 2004. Cilj programa edukacije je unapređenje postojeće ponude ruralnog turizma, promicanja znanja o suvremenim trendovima seoskog turizma, poboljšanje suradnje turističkih operatera s lokalnim poduzetnicima te unaprjeđenja promocije ruralnih turističkih destinacija.
Program se održava do 16,00 sati.

"DANI MAšKARA"


FOTO: http://www.vinodol.org

U organizaciji Krnjevalske udruge Sinj sutra se održava dječji maskembal. Okupljanje mačkara biti će u 14 sati i 30 minuta ispred prvivremenih prostorija udruge na trgu dr. Franje Tuđmana.
Krnjevalfest će se održati u ponedjeljak u 20 sati u gradskom kinu s početkom u 20,00 sati, a ulaznice se mogu kupiti od 19,00 do 20,00 sati na blagajni kina.

Danas se u nekoliko naselja Cetinskog kraja održati tradicionalne maškarane povorke i maskenbali.

U organizaciji Glavičke Udruge Donji karapelj maškare će se okupiti oko 12,00 sati ispred doma, a nakon obilaska naselja, u 16,00 sati održat će se suđenje i spaljivanje krnje. Maskenbal za male i velike, uz glazbu uživo, održat će se u Domu.

Brnaške maškare okupit će se u 12,00 sati na Ivkovića gumnu, odakle će krenuti u obilazak mjesta. Suđenje i spaljivanje krnje održat će se u predvečernjim satima, kod Runjke, a maskenbal, uz glazbu uživo, bit će u Domu.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području policijske postaje Sinj postavljeni su na D-60 (Brnaze-Ugljane), poslijepodne bit će na D-220 od Trilja do Gornje Tijarice i na D- 60 od Brnaza do Ugljana, a u noći će biti na Državnoj cesti broj 1, od Dicma do Sinja.
U nedjelju jutro uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila bit će raspoređeni na D1, Sinj-Dicmo i Sinj-Potravlje, poslijepodne na D-220, Trilj-Gornja Tijarica i D-60, Brnaze-Ugljane, a u noći s nedjelje na ponedjeljak D-60 (Brnaze-Trilj).

DANAS POGREB STJEPANA šARIćA

Sinj se danas oprašta od Stjepana šarića, javnog i kulturnog djelatnika koji je preminuo u Zagrebačkoj bolnici Dubrava u utorak 29. siječnja, a ispraćen je u svoj Sinj jučer sa groblja na Mirogoju. Sahrana Stjepana šarića biti će danas u 15 sati na Gradskom groblju Svetog Frane, a misa zadušnica održati će se u 16 sati u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske.

SPORT

Danas u 19,30 sati u Slavonskom brodu Alkar igra utakmicu 13. kola A-1 košarkaške lige, protiv ekipe Svjetlost - brod.

Danas su na rasporedu prijateljske pripremne utakmice: Junak i Mosor igraju u Sinju u 10,30 sati, a OSK i Hrvace u 14,30 sati u Otoku.