Petak, 2.02.2007.

ODRžANA 48. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Danas s početkom u 13,00 sati održana je 48. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja na kojoj je razmatrana informacija o izgradnji športske dvorane. Grad Sinj, naime, traži privatnog partnera, koji će svojim sredstvima financirati i ostvariti Projekt gradske športske dvorane. Projekt bi se ostvario sukladno ugovoru s Gradom uz primjenu modela Javno- privatnog partnerstva.
...

PREDAVANJE O RAZVOJU AGRO-TURIZMA



U hotelu Alkar održano je predavanje o razvoju agro turizma na području Cetinske krajine, kojeg je organizirala Turistička zajednica Grada Sinja. O razvoju agro turizma govorio je Robert Bačac ruralis konzorcij agroturizma i rurarnog turizma u Istri. Predavanju su nazočili pročelnik županijskog odjela za gospodarstvo razvitak i obnovu pročelnik Božo Sinčić i Ivica Kovačević, pročelnik odjela za turizam Joško Stella i predsjednik turističke zajednice splitsko - dalmatinske Mili Razović.

"DANI KRNJEVALA"

Gljevske maškare imaju tradiciju dugu preko 150 godina, a u posljednjih pet se održavaju u organizaciji Krnjevalske udruga «Didi s Kamešnice». Sutra će održati svoju tradicionalnu mačkaranu povorku susjednim naseljima.

Od početka vremena krnjevala u Otoku se gotovo svake subote do pokladnog utorka održavaju mačkarane povorke. Sutra će otočka naselja obilaziti Priblaćke mačkare. Središnji dio programa je nakon 12,00 sati na Roknjači.

SPORT

U nastavku natjecanja A1 košarkaške lige Alkar sutra navečer igra u Rijeci protiv Kvarnera.
Klub navijača Maligani organizira odlazak na utakmicu u Rijeku. Autobus polazi sutra u 11,00 sati s Alkarskog trkališta. Navijačkim autobusom na gostovanje mogu ići samo osobe starije od 18 godina.

U sportskoj dvorani u Trilju sutra će se održati Međunarodni rukometni turnir seniora na kojem će nastupiti četiri ekipe: Koteks Split iz Splita, RK Bjelovar iz Bjelovara, RK Zrinski iz Mostara i RK Izviđač iz Ljubuškog. Organizator i domaćin turnira je RK Cetinka Trilj, a pokrovitelj RK Koteks Split. Ovo je pripremni turnir uoči početka drugog dijela rukometne sezone. Početak turnira je u 11,00 sati.

Svoj prvi nastup u nastavku odbojkaške sezone u natjecanju 2. lige sinjske odbojkašice igraju u Kninu gdje će igrati protiv Mladosti.

Nakon zimske stanke i božićnog malonogometnog turnira, u nedjelju će se u sinjskoj dvorani nastaviti natjecanja malonogometne lige Sinj.