Četvrtak, 2.02.2006.

Q GROZNICA U BITELIćU

U naselju Bitelić zabilježen je prvi slučaj zaraze stada koza Q -u groznicom ove godine na području Cetinskoga kraja. Zaraženo stado prema naredbi Uprave za veterinarstvo eutanazirano je u Sesvetskom Kraljevcu. Poslije eutanazije i odvoženja lešina veterinari su dezinficirali nastambu i dvorište gdje su boravile životinje.
Po podacima veterinarske stanice u Hrvacama za sada nema naznaka da je Q groznica prisutna u drugim stadima kako na Biteliću tako ni u bilo kojem naselju.

OBAVIJEST IZ POREZNE UPRAVE, ISPOSTAVE SINJ

Porezna ispostava Sinj u djelatnom vremenu od 7 i 30 do 14 i 30 zaprima prijave poreza na dohodak za 2005. godinu. Porezni obveznici dužni su podsjetimo, svoje prijave predati na obradu zaključno sa 28. veljače. Gužvi u Sinjskoj ispostavi za sada nema, do sada su naši sugrađani predali 1400 prijava, dok porezna očekuje 12 000 prijava poreza na dohodak.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Bez napajanja električnom energijom do 13 sati su naselja Glavice, Gala, Han , Obrovac i Otok. HEP je ova naselja iskopčao iz elektro mreže zbog neodgodivih radova na elektro-postrojenjima.

OBAVIJEST IZ "VODOVODA I čISTOćE" SINJ

Zbog radova na vodovodnoj mreži u 9 sati prekinuta je isporuka vode naseljima Udovičići, Grab i Svinjača. Ta naselja bez opskrbe vodom kako je najavljeno biti će do 11 sati.

OBAVIJEST IZ žUPNOG UREDA

župni ured samostana najavljuje hodočašće Svetom Vlahi u Dubrovnik. Ističu kako je jedan autobus popunjen, a zbog zainteresiranosti je organiziran i drugi. Još nešto mjesta ima pa se možete javiti na portu Samostana. Polazak je u petak ujutro s alkarskog trkališta u 5,30 minuta.

VRIJEME

Vedro i sunčano vrijeme na našem području prema najavama meteorologa zadržati će se do kraja dana. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosilaje -3 stupnja Celzijeva.