Subota, 2.01.2010.

Obavijest

Blagoslov obitelji sutra, 3. siječnja, u Sinjskoj župi počinje u 14 sati: Put Medinjaka, Ćosin potok, R. Boškovića, Jadranska, Imotska, Drmiška i Put Brižina. U Glavicama od 14 sati od sv. Ante prema Donjim Glavicama.

Obavijest

Sutra, 3. siječnja, u 18 sati  u crkvi sv. Nikole u Brnazama održat će se koncert mješovitog i dječjeg zbora te tamburaškog sastava.

Kino danas

U sinjskom kinu danas, sutra i u ponedjeljak s početkom u 19,30 sati prikazivat će se američko-glazbeni film „San o slavi“.

U Sinjskom rodilištu oko 10 sati rođena je prva beba u 2010. godini


U Sinjskom rodilištu  oko 10 sati rođena je prva beba u 2010. godini.  Gospođa Ivana Modrić rodila je zdravu curicu, tešku 3 kg i 600dkg  te dugu 52 cm. Porod je obavila doktorica Ankica Danolić, uz asistenciju babica Maje Bazine i Brankice Perkušić.  Danas poslije podne rodilište je posjetio gradonačenik Sinja Ivica Glavan sa svojim suradnicima te je gđi.  Ivani Modrić i gđi. Kristini Budimir-Bekan, koja je rodila sina 31.12.2009. g.uručio prigodne darove.

U splitskom rodilištu prva beba rođena je točno minut iza ponoći. Sretna majka je s područja Cetinskog kraja i to Marina Bošnjak iz Dicma koja je rodila malog Luku. U obitelji Bošnjak ovoj je drugo dijete, prije tri godine rodila se kćer Lana.

Prva noć  Nove 2010. godine u Cetinskom kraju,  prema izjavama djelatnika dežurnih službi, protekla je bez većih intervencija.

Obavijest za radnike Dalmatinke Nove

Predsjednica odbora vjerovnika Iva Radonja pozvala je sve radnike Dalmatinke Nove d.d. u stečaju  da dođu u ponedjeljak, 4. siječnja, u 10 sati ispred tvornice zbog obavijesti vezanih za stečaj tvornice.

Obavijest

Autobusni promet na relaciji Sinj-Split, do 18,00 sati, odvijati će se u parne sate, a posljednji će krenuti u 21,00. Polasci iz Splita za Sinj će biti u neparne sate, s tim da će posljednji polazak iz Splita biti u 22,00 sata.

Balgoslov obitelji

Nastavlja se Božićni blagoslov obitelji u sinjskoj župi. Danas, 2. siječnja, blagoslov se vrši u Ćurlinima od Glavica preko Domazeta, u Vukovićima, Karajkovoj Lokvi; Iza Kuka ulici Ivana Filipovića Grčića i na Suhaču od glavne ceste do Bulja. Danas je blagoslov u Glavicama na Planici, a u Brnazama od Marića do Šabića.

Blagdan "Ime Isusovo"

Mještavi Satrića danas, 2. siječnja, proslavljaju blagdan  Imena Isusova. Središnje misno slavlje počelo  je u 10,00 sati, a svetu misu s procesijom predvodi fra Karlo Bašić, prof. na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju.
Udruga „Ime Isusovo“ organizira pučku feštu koja će se održati na sportskom igralištu u Satriću od 12,30. Zabava ispod šatora potrajat će do kasnih noćnih sati. Kocert će održati tamburaški sastav "Karoca" iz Splita.

Stanje na cestama

Kolnici su mokri, ili samo vlažni, te skliski većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u sjevero-zapadnoj Hrvatskoj, posebice na dionici autoceste A 4 Zagreb-Goričan, od Zagreba do Brezničkog Huma.
Mogući su odroni duž Jadranske i Ličke magistrale, te na cestama u gorju.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t na važnijim državnim cestama bit će u nedjelju, 3. siječnja, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D1).
SAVJETI ZA VOŽNJU PO MOKRIM I SKLISKIM KOLNICIMA: ...