Petak, 2.01.2009.

OBAVIJEST

U brdskim predjelima Cetinskog kraja ima snijega. Zbog poledice na cestama noćas od 03,00 sata dežurne ekipe Sinjske Nadcestarije posipaju državne i lokalne ceste na Cetinskom području.
Vozači se upozoravaju na oprez te da prilagode svoju vožnju uvjetima na cesti, inače sve su ceste prohodne i promet se odvija bez ograničenja.

MARA čUGURA RODILA PRVU BEBU U U SINJSKOM RODILIšTU U NOVOJ GODINI

Prvu beba u sinjskom rodilištu je djevojčica koju je rodila jučer, u 14.40 sati, Mara čugura iz Jasenskog. Ovo je treće dijete u obitelji Mare i Zlatka čugure. Djevojčica je teška 3 kg i 800 grama, a duga 51 centimetar. Gospođa čugura kao prva rodilja u sinjskom rodilištu u Novoj godini dobila je od grada Sinja medaljon s likom čudotvorne Gospe Sinjske, kojeg je uručio gradonačelnik dr.Ivan Nasić te paket za njegu djeteta i druge darove.

U prošloj 2008. godini u sinjskom rodilištu rođena je 261 beba, od toga djevojčica je rođeno 141, a dječaka 120. U 2007. godini u Sinjskom rodilištu bilo je 310 poroda.

Također prva beba rođena u splitskom rodilištu je djevojčica ,koju je rodila Mirjane Grabovac iz Sinja. Djevojčica, teška 3 kg i 300 grama i duga 50 cm rođena je dvije minute iza ponoći, i treće je dijete u obitelji Grabovac.

BLAGDAN IME ISUSOVO

U Satriću će se danas povodom blagdana Ime Isusovo, održati 4. tradicionalni dernek kojeg organizira Udruga Ime Isusovo. Svečanu svetu misu s procesijom, u mjesnoj crkvi, u 10,30 sati predvodi prof. fra Marijan Vugdelija.
U kulturno-umjetničkom programu, koji će početi nakon misnog slavlja, nastupit će KUD-ovi Svilaja iz Ogorja i Peruća,komičar baba Manda i pjevači rere, a u popodnevnim satima klapa "Karoca".

OBAVIJEST

župni ured Sv. Ante Ugljane poziva sve vjernike, župljane i ljude dobre volje da nazoče scenskom igrokazu "žive jaslice" koje će izvesti članovi zajednice "Cenakolo". Predstava će se održati sutra, 3. siječnja, s početkom u 17 sati kod župne crkve Svetog Ante.

BLAGOSLOV OBITELJI

Blagoslov obitelji u Sinju nastavlja se danas u 9,00 sati. Na rasporedu su ulice: Stjepana Gunjače, iza Kuka, Karajkova lokva, Vukovići, ćurlini(Od Glavica preko Domazeta). Blagoslov obitelji sutra je: Oko i iznad Boke, ul. Ivana Meštrovića, ul. Jurja Dalmatinca, ul. Domovinskog rata i Suhač.
Sutra je blagoslov obitelji na Radošiću od Držaka do restorana Rustika koji počinje u 09 sati.

KINO DANAS

Večeras od 19.30 sati u gradskom kinu prikazuje se američki film "žene".

SPORT

Danas se nastavljaju malonogometni turniri u Sinju i Trilju.
Prvi od tri sinjska susreta počinje u 19 sati. Sastaju se ST Gramit Split-Best Ozzy Blaškan (2 kolo) u 19.50 sati sastaju se u četvrtzavršnici Automat klub Sućidar-Zabava počinje Split. Posljednji večerašnji susret je u 20.40 sati kada igraju Pletionica Ivković Split-Skela Brodosplit.

Susreti u Trilju počinju:
-u 17.15 sati sastaju se Građevinar Podbalje-Torcida Gilić prom Grab
-u 18.15 sati, konoba Dalmatino Split-cb Dovita Sinj
-19.15 sati, nastup mažoretkinja Trilja
-19.45 sati, Cavana carver Split-Seget Otok
-21.00 sati, Pržina Jelen Turjaci-Nakić trade Split
-22.00 sati, Zabava počinje Split-pizzeria Fantasia Sinj

KRONIKA 92

PP SINJ, 31/01.01.2009.g., na sinjskom području, od strane nepoznatog počinitelja i iz nepoznatog vatrenog oružja ispaljeno je nekoliko streljiva koje je oštetilo vanjsku fasadu prodavaonice. šteta za sada nije utvrđena.
IZVOR: PU SD