Utorak, 2.01.2007.

NOVOSTI

Gradonačelnik Nikola Tomašević sa suradnicima danas će posjetiti sinjsko rodilište kako bi uručio prigodne darove prvoj sinjskoj rodilji u 2007 godini. Marija šušnjara iz Trilja jučer u 13,30 rodila je curicu tešku 3,70 kg a dugu 53 centimetra koja bi se trebala zvati Nikol. Pri porodu je bila dr. Anka Danolić te sestre Marija Bazina i Milenka Janković. Mama Marija i otac Krešo još imaju i sina Stipu i kći Elenu.


Novogodišnja noć na području Cetinskog kraja, prema informacijama koje smo dobili iz Policijske postaje Sinj, protekla je mirno. Zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira u Rudi, zbog čega su intervenirali dežurni policajci.

Novu godinu većina Cetinjana je dočekala u krugu obitelji. Doček Nove godine u Sinju su organizirali hotel Alkar i club Piccadilly u kojima su goste zabavljali trio Adria i Dražen Zečić.

U sinjskom rodilištu noćas nije rođena niti jedna beba, a zadnjega dana Stare godine na svijet su došle tri bebe, posljednja u 16 sati i 5 minuta.
Protekle godine u sinjskom rodilištu rođeno je 345-ero djece, od toga 173 djevojčice i 172 dječaka.

"DAN MIRA"

Prvi dan Nove godine obilježava se i kao svjetski dan mira, a kršćani na današnji dan slave i svetkovinu svete Bogorodice Marije.
Posljepodnevna sveta misa u Crkvi Gospe Sinjske služit će se s početkom u 18,00 sati.

BLAGDAN "IME ISUSOVO"


U srijedu je blagdan Ime Isusovo, koji se posebno slavi u Satriću. Tim povodom sutra u 10 sati i 30 minuta u mjesnoj crkvi počet će svečana sveta misa koju će predvoditi i propovijedati gvardijan svetišta Gospe sinjske fra Božo Vuleta.
Do početka Domovinskog rata u Satriću se održavao dernek, koji je obnovljen prošle godine. U organizaciji Udruge za očuvanje baštine sela Satrić «Srce Isusovo» dernek će se održati sutra. U kulturno - zabavnom programu nastupit će Loše navike, baba Manda.

BLAGOSLOV OBITELJI

Sutra se nastavlja s blagoslovom obitelji i domova u župi Gospe Sinjske. Blagoslov će početi u 9,00 sati a u Sinju su na rasporedu ulice Iza Kuka, Karajkova lokva, Vukovići, ćurlini, Trg kralja Tomislava, šetalište Alojzija Stepinca i Trg dr. Franje Tuđmana.
Obitelji koje zbog odsutnosti nisu primile blagoslov, a to žele, trebaju se prijaviti u župni ured i dogovoriti vrijeme blagoslova.

SPORT

Završeno je glasovanje za izbor najboljih pojedinaca i športskih klubova u Cetinskom kraju za 2006 godinu kojeg je organizirao Hit radio.Glasovalo se u tri kategorije , a sudjeloavli su predstavnici klubova, novinari i slušatelji.Nakon zbroja svih glasova Cetinski kraj dobio je najbolje : športašica Tea Jukić kapetanica odbojkaškog kluba Sinj, športasš Ante Bilobrk košarkaš Alkara. Kod ženskih klubova ž odbojkaški klub Sinj, a kod muških nogometni klub Hrvace.Po glasovima slušatelja hit radija kao mlade športske nade su Martina Brčić rukometašica Cetine i Ivan Klarić Kukuz ragbijaš Sinja obadvoje mladi reprezentativci Hrvatske.Po ocijeni svih koji su glasovali zaslužno priznanje za uspješnosdt u dugogodišnjoj nogometnoj karijeri zaslužio j Nikša Domazet Lošo.Dodjela priznanja upriličiti će se uskoro.

Nakon novogodišnjih blagdana nastavljaju se malonogometni turniri u sinju večeras igraju u 19 i 30 IBž Polinj zagreb protiv Rakrete Sinj, u 20 i 20 caffe bar Dovita As Panino protiv CB Cocvollo Sinj, u 21 i 10 Pizzerija Fantazija i šD Branitelj Turjaci.

U Trilju su na rasporedu tri susreta u 18 i 30 švabo Otok protiv Skele caffe bar Ocean, u 19 i 30 Tropic club Ekvador protiv Pržine Jelen te u 20 i 30 Caffe bar Roda i CB Latino.

U Italiju na vrlo jaki košarkaški turnir otputovali su mladi košarkaši Alkara rođeni 94 godine gdje nastupa još 15 klubova iz Europe a dok su naši košarkaši jedini predstavnici Hravtske.