Ponedjeljak, 2.01.2006.

DOčEK NOVE PROTEKAO BEZ IKAKVIH PROBLEMA


Brojni Sinjani i Cetinjani dočekali su Novu Godinu u krugu obitelji ili na Trgu Kralja Tomislava gdje je priređen zabavni program uz degustaciju pića i domaćih specijaliteta, a uz otkucaje ponoći priređen je i vatromet.
Prema podacima X. Policijske postaje Sinj, u novogodišnjoj noć nije bilo ozbiljnih intervencija osim jednog narušavanje javnog reda i mira.
Sinjsko dobrovoljno vatrogasno društvo nije zabilježilo intervencija.
Hitna medicinska pomoć ne bilježi niti jedan slučaj ozljede petardama ili drugim pirotehničkim sredstvima.

U svim većim gradovima diljem Hrvatske većinom se slavilo na otvorenom, oko 15 tisuća građana Novu 2006. dočekalo je na splitskim Prokurativama. Prema dosadašnjim podacima Državnoga centra za obavješćivanje, doček Nove godine u većini gradova protekao je bez većih incidenata.

U SINJU PALO 80 LITARA KIšE


U poljednja 24 sata u Sinju je palo čak 80 litara kiše po četvornom metru. Kako doznajemo od vatrogasnih službi nije bilo dojava o poplavljenim objektima ni podrumima obiteljskih kuća.

Na pojedinim dionicama ceste u Cetinskom kraju stvaraju se vodeni čepovi te iz policije umoljavaju vozače na dodatan oprez pri vožnji.

BLAGDAN "IME ISUSOVO"

Poslije punih petnaest godina u Satriću će se na svečan način obilježiti blagdan "Ime Isusovo" koje se slavi 2. siječnja. Iz Odbora i pod pokroviteljstvom općine Hrvace, Ante Prolić ističe kako organiziranjem derneka i narodnog druženja žele oživjeti stare običaje toga kraja.
Sveta misa u satriću počinje u 10,30 minuta, a predvodit će gvardijan Sinjskog svetišta fra Zoran Kutleša. Nakon misnog slavlje priređen je i bogat kulturno-zabavni program .

BLAGOSLOV OBITELJI

Danas od 9 sati nastavljen je i blagoslov obitelji i kuća u ulicama Put Petrovca, Zečev prolaz, Bregovita ulica, Stjepanja Gunjače, Istarska ulica, Matića ulica, Livanjska ulica, žrtava rata, Litrin obor , Vujanovićev prolaz, Vrlička ulica, Dinka šimunovića, Lovrića obor, Ivaniša Nelipića, šilanovac, fra Ivana markovića, Knežev prolaz, Grabovčev prolaz, Ulica Hrvatinića, Domaldova , put Međina, ramska ulicva, vrcanov obor i Pelimovac.

U utorak počinje i blagoslov obitelji na Radošiću. Blagoslov počinje u 9 sati i 30 minuta u zaseocima Dršci do čovića.

VRIJEME

U nastavku dana i dalje oblačno vrijeme sa kišom. Temperatura zraka izmjerena u 7sati iznosila je 8 stupnjeva.