Subota, 1.12.2018.

Hrvace uvjerljivo slavile u derbiju Cetinske krajine

Veliku pobjedu slavili su nogometaši Hrvaca u derbiju Cetinske krajine, čime su Junaku nanijeli najbolniji poraz u sezoni. Bilo je ovo pravo iskupljenje momčadi Mirka Labrovića za sve loše tijekom jeseni…

Hrvace – Junak 3:0 (1:0)

Hrvace – Igralište u Hrvacama. Gledatelja: 1000
Sudac: Toni Bešker (Solin)
Strijelci: 1:0 Banić (26.), 2:0 Ferić (92.), 3:0 Bartulović (94.)
Najbolji igrač: Tomislav Adolf Tomić (Hrvace)
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježena mučenička smrt 20 fratara Cetinske krajine


U petak, 30. studenoga 2018., franjevci iz samostana Gospe Sinjske i okružja s brojnim vjernicima obilježili su mučeničku smrt 20 fratara Cetinske krajine, koji su život izgubili za vrijeme Drugog svjetskog rata i poraća (1942.-1948.).
U crkvi Gospe Sinjske za pokoj njihovih duša slavila se misa, kojom je predsjedao fra Petar Klapež, gvardijan. Liturgijsko pjevanje animirao je mješoviti pjevački zbor.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Pred nama je novi sportski vikend u kojem nas očekuje susjedski derbi Hrvaca i Junaka, ragbi okršaj Sinja i zagrebačke Mladosti te rukometni superderbi u kojem se sastaju Petason Vranjic i Sinj…
U Solinu nas očekuje rukometni okršaj Petasona i Sinja koji bi mogao bitno odrediti ostatak sezone. Naime, ako Vranjičanke pobijede gotovo sigurno će biti prvakinje, ali ako Sinj izađe kao pobjednik, onda će se o naslovu prvaka odlučivati u posljednjem prvenstvenom kolu u kojem će ove dvije ekipe igrati u Sinju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR