Srijeda, 1.12.2010.

Rekonstrukcija javne rasvjete

Kiša koja pada otežava nastavak rekonstrukcije javne rasvjete na području Grada Sinja. Naime nakon potpisanog ugovora u kolovozu ove godine između Grada Sinja i Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti počela je rekonstrukcija javne rasvjete. Do sada je odrađena 1/5 planiranih radova, a sve ove aktivnosti za sada su usmjerena na rasvjetna mjesta uz državnu cestu D1. Ovaj cijeli posao prema tom ugovoru trebao bi biti gotov do početka travnja 2011. Vrijednost ovih radova iznosi 790 tisuća kuna, od čega Fond plaća 470, a Grad Sinj 320 tisuća kuna. Inače pored smanjenja štetnih emisija u okolišu ovom rekonstrukcijom smanjit će se i potrošnje električne energije za javnu rasvjetu na području Sinja. Za projekt 2 i 3 faze rekonstrukcije javne rasvjete, Grad Sinj se kandidirao na natječaj koji je objavio Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Visoko pokroviteljstvo za 4. Oskar humanosti

Svečanost dodjele humanitarnih priznanja "DODIR DOBROTE", poznat kao OSKAR HUMANOSTI, održati će se 15. prosinca, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, doktora Ive Josipovića i Predsjednice Hrvatske Vlade, gospođe Jadranke Kosor.
Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, putem svoje Zaklade „Kap za slap“ i utemeljitelja projekta ROTARY KLUBA SPLIT PLUS, po 4. put organizira svečanu večer dodjele humanitarnih priznanja "DODIR DOBROTE" koja  će se održati 15. prosinca 2010. s početkom u 20 sati, u dvorani Grand Dalmacija, hotela Le Meridien Lav.
Na svečanosti  dodjele ovih prestižnih humanitarnih priznanja  osobama i tvrtkama koje su prema podacima dostupnim zakladi KAP ZA SLAP, pokazale iznimnu kvalitetu svog humanitarnog djelovanja u proteklim godinama, imati ćemo se priliku na jedinstven način zahvaliti onima, koji nam svojim humanitarnim angažmanom ukazuju na način kako da gradimo i njegujemo ono najbolje u nama....

Obavijest

U subotu 4.12.2010.g. u Sinju se održava 4. edukativna radionica za udruge. Udruga UTIRUŠ (Uruga tajnika i računovođa u školstvu - Trogir) održat će poludnevnu edukativnu radionicu u prostorijama Crvenog križa Sinj u vremenu od 9-13 sati. Tema radionice:- blagajničko / gotovinsko poslovanje- ugovorni odnosi (ugovor o djelu, autorski ugovor)Radionica je zamišljena kao radno interaktivna radionica na kojoj će se obrađivati konkretni praktični primjeri iz poslovanja udruga, pa se može izravno zatražiti pomoć za konkretne probleme. ...

Službeno uručivanje Odluka o odobrenju kredita za Korisnike kredita po Programu poticanja poduzetništva u Gradu Sinju za 2010.g.


Dana 06. prosinca 2010.g. (ponedjeljak) s početkom u 10 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održat će se službeno uručivanje Odluka o odobrenju kredita za Korisnike kredita po Programu poticanja poduzetništva u Gradu Sinju za 2010.g. (kreditiranje poduzetnika) u ukupnom iznosu od 533.280,00 kn.
Odluke o odobrenju kredita izrađene su sukladno Zaključku o prihvaćanju Prijedloga projekata Programa poticanja poduzetništva u Gradu Sinju za 2010.g. (kreditiranje poduzetnika) – Izvješće Povjerenstva za odabir poduzetničkih projekata (KLASA:311-01/10-01/3, URBROJ:2175/01-01-10-5) donesenog na 16. sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja održanoj dana 15. studenog 2010.g.,  i to za:...

Kronika 192

Policijski službenici Odjela gospodarskog  kriminaliteta dovršili su  kriminalističko  istraživanje nad više osoba. Osnovano se sumnja kako su dvojica  62-godišnjaka i  61-godišnjak, kao djelatnici srednje škole na području Sinja, u različitim  periodima  sačinili zahtjev za isplatu putnih troškova koji nisu odgovarali stvarnom mjestu stanovanja. Počinjena je veća materijalna šteta. Slijedi im kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Snijeg ili ledena kiša padaju u Gorskom kotaru, Lici, te u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U ostatku zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. Jak vjetar otežava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić. Vozače teretnih vozila upozoravamo da se zbog zabrane na autocesti A6, teretna vozila isključuju na odmorištu Draganić na dionici između Zagreba i Karlovca. Sve vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme.
IZVOR: HAK