Utorak, 1.12.2009.

Održana 8. sjednica Gradskog vijeća Grada SinjaNa jučerašnjoj sjednici Sinjskog Gradskog vijeća gradonačelnik Ivica Glavan najavio je dolazak zagrebačke tvtke Unitas u Dalmatinku. Unitas bi trebao uložiti velika novčana sredstva kako bi pokrenuo osnovnu djelatnost–proizvodnju konca. Pravo pri zapošljavanju imat će bivši radnici Dalmatinke njih 200-injak, a primit će se još 50 novih radnika.                                                        
Novi potpredsjednik gradskog vijeća je Stipe Jadrijević Cvrlje iz SDP-a kojega je podržalo 11 vijećnika. Drugi potpredsjednik nije izabran jer HDZ nije želio predložiti svog kandidata tvrdeći kako neznaju tko je u vijeću Vlast, a tko oporba....

Kišno nevrijeme u Cetinskom kraju

Kišno nevrijeme koje je jutros zahvatilo sinjsko područje poplavilo je prometnice. Iznad Trilja došlo je do odrona zemlje na cestu u koji je udarilo osobno vozilo, a u Dicmu je jedno vozilo sletjelo s ceste. Obilna kiša u Trilju začepila je odvodni kanal te je podigla asfalt u Ramskoj ulici i poplavila državnu cestu D 220 u centru grada. Voda se počela povlačiti oko 10,00 sati nakon čega je promet normaliziran. Obilna kiša poplavila je poslovne prostore i stanove u Trilju i Sinju te prostorije sinjske ispostave županijskog Doma zdravlja, osobito odjel za rendgen i dijagnostiku. Voda je kroz prozore na krovištu ušla u rodilište i stacionar. Povremeno je bilo problema u opskrbi električnom energijom, a dio Sinja bez struje je bio od 6,00 do 10,30 sati.

Obavijest

Općina Dicmo objavila je natječaj za studentske i učeničke stipendije. Pravo na stipendiju u mjesečnom iznosu od 400 kuna, imaju učenici druge, treće i četvrte godine srednje škole čiji prosjek ocjena iz prošle godine iznosi najmanje 4,50. Stipendije će primati i redoviti studenti prve godine studija čiji prosjek ocjena iz predhodne godine iznosi 4,50, te redoviti studenti viših godina dodiplomskih i stručnih studija te diplomskih studija. Osnovica za stipendiju iznosi 400 kuna, a konačan iznos ovisit će o koeficijentu, odnosno uspjehu.

Obavijest

Sinjski košarkaši uključili su se u humanitarnu akciju za pomoć Mariju Efendiću. Sutra, 2. prosinca, u 18 sati odigrat će utakmicu sa Splitom, a prihod od prodaje ulaznica bit će uplaćen na Marijev račun.