Srijeda, 1.11.2017.

Obilježen blagdan Svih svetih


Povodom blagdana Svih svetih u organizaciji Grada Sinja jutros su položeni vijenci i zapaljene svijeće na Središnjem križu na groblju sv. Frane u Sinju, Spomen obilježju poginulih braniteljima u Domovinskom ratu te pred bistom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vrtić u Turjacima dobio uporabnu dozvolu


Grad Sinj dobio je uporabnu dozvolu za vrtić u Turjacima, koji bi svoja vrata trebao otvoriti tijekom ovoga mjeseca.
Dječji vrtić ‘Ljiljan’ u Turjacima, koji će djelovati kao šesta jedinica Gradskog vrtića ‘Bili cvitak’ Sinj, dobio je uporabnu dozvolu. Iz ‘Bilog cvitka’ su već zatražili i ostale dozvole koje moraju pribaviti prije otvaranja vrtića, između ostaloga i od Agencije za odgoj i obrazovanje te Ministarstva znanosti i obrazovanja. Stoga se uskoro očekuje pregled prostorija vrtića, kojim će biti utvrđeno udovoljava li pedagoškim mjerilima.
Kako smo saznali, u vrtiću ‘Ljiljan’ bit će zaposlene četiri odgojiteljice i dvije spremačice od kojih će jedna biti zaposlena na pola radnoga vremena.
Ustanova će imati 10-osatni jaslički i vrtićki program, od 6,30 do 16,30 sati. Prema propisanim kriterijima ‘Ljiljan’ će moći primiti 34-ero djece i to 12 jasličke dobi i 22 vrtićke dobi.
Osim djece s područja Turjaka, u vrtić će biti upisana i djeca iz Brnaza i Sinja, a prema Pravilniku o radu moći će primiti i djecu iz drugih lokalnih jedinica za koje će razliku u cijeni boravka, do ekonomske cijene, osigurati njihovi gradovi i općine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR