Petak, 1.11.2013.

Obilježen blagdan Svih svetih i Dušni dan



Povodom današnjeg blagdana Svih svetih i sutrašnjeg Dušnog dana, u organizaciji Grada Sinja jutros su položeni vijenci i zapaljene svijeće na Središnjem križu na groblju Svetog Frane u Sinju i na Spomen obilježju poginulih braniteljima u Domovinskom ratu. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Blagdan Svih svetih



Danas je blagdan Svih svetih kojim Katolička crkva slavi sve svece, kako one koji su već kanonizirani, tako i one koji to još nisu. Spomen svih vjernih mrtvih ili Dušni dan Crkva obilježava dan kasnije, no u narodu se oba blagdana povezuju s obilaskom groblja i uređivanjem grobova, pa tako i spomenom na mrtve.
Današnji blagdan Svih svetih u Cetinskoj krajini posebno se slavi u Hrvacama, Gali i Čačvini. Središnje misno slavlje s procesijom u Hrvacama, koje će početi u 10 sati, predvodit će fra Gabrijel Mijoč, župnik iz Tomislavgrada. Posljepodnevnu svetu misu u 17 sati služit će župnik fra Neven Pavlinušić.  Svečano misno slavlje u Gali u 10,30 sati predvodit će sinjski gvardijan fra Petar Klapež.
Raspored svetih misa u Crkvi Gospe Sinjske: 6,30,  7, 8, 9, 10 i 18 sati.
Danas će se služiti i mise na grobljima u Sinju, Brnazama i Glavicama – Šatrinica u 15 sati, te u Glavicama -  Šibenica u 14 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR