Utorak, 1.11.2011.

Položeni vijenci za sve mrtve

Povodom blagdana Svih svetih jutros je uz zvuke Gradske glazbe Sinj upriličeno polaganje vijenaca na centralni križ na groblju Svetoga Frane u Sinju kao i na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, ispred zgrade Gradske uprave. Opširnije...

IZVOR: WWW.FERATA.HR

23. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Dana 02.  studenoga  2011. godine  (srijeda) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u  17,00  sati održat će se 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.
DNEVNI RED:
1. Usvajanje Zapisnika sa 22. sjednice Gradskog vijeća,
2. Pitanja i prijedlozi vijećnika,
3. Prijedlog Odluke o II. izmjeni i dopuni Odluke o uvjetima i postupku raspolaganja sa zemljištem na području Gospodarske zone Kukuzovac - Sinj,
4. Prijedlog Odluke o broju etaža koje se mogu ozakoniti na nezakonito izgrađenoj zgradi,
5. Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Procjene ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša od katastrofa i nesreća za Grad Sinj,
6. Prijedlog Rješenja o imenovanju ravnatelja/ice Javne ustanove «Gradska knjižnica Sinj», Sinj,
7. Prijedlog Rješenja o razrješenju i imenovanju članova Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Sinja, 
8. Prijedlog Rješenja o razrješenju i imenovanju članova Zapovjedništva civilne zaštite Grada Sinja,
9. Izvješće o radu vatrogasne postrojbe DVD – SINJ za 2010. godinu,
10. Izvješće o radu Gradskog društva Crvenog križa Sinj za 2010. godinu.

IZVOR: GRAD SINJ

Mise na Svi svete i Dušni dan

Danas je blagdan Svih svetih - svetkovina kojom se slave svi sveci. Sutra je Dušni dan – spomen svih vjernih mrtvih. Na ova dva blagdana običaj je obilazaka groblja i paljenja svijeća za pokojne.
Svete mise u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služene su jutros u 7,8 i 9 sati. Prema rasporedu mise će biti i u 10 sati, te poslijepodne u 18 sati, a u filijalnim crkvama prema nedjeljnom rasporedu.
Na groblju svetoga Frane u Sinju sveta misa i molitva za pokojne bit će poslijepodne u 15 sati. Svete mise služit će se i na grobljima u Brnazama u 15 sati i u Glavicama - na Šibenici u 14 sati, a na Šatrinici u 15 sati.
Sutra, na Dušni dan, mise u sinjskoj crkvi bit će u 7,8 i 9 sati, te poslijepodnevna sveta misa za sve pokojne župljane župe Gospe Sinjske u 18 sati. Svete mise za pokojne sutra će se služiti na groblju u Brnazama u 9 sati, te u mjesnim crkvama u Čitluk-Jasenskom, Glavicama i Karakašici u 10 sati i u Lučanima u 10,30 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Očekuju se gužve na prometnicama

Danas, na blagdan Svih Svetih i sutra, na Dušni dan na području Cetinskog kraja očekuje se pojačan promet, osobito u poslijepodnevnim satima, na prilazima mjesnim grobljima.
Službenici PP Sinj bit će u ophodnji na svim važnijim cestovnim pravcima i na prilazima grobljima, a prema potrebi će vršiti fizičku regulaciju prometa. Jači intenzitet prometa tijekom dana očekuje se i na Graničnim prijelazima Kamensko i Aržano-Prisika i to u oba smjera.
Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na snazi će biti zabrana prometovanja na važnijim državnim cestama danas od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti D 1.
IZVOR: WWW.FERATA.HR