Subota, 1.11.2008.

BLAGDAN SVIH SVETIH



Danas je blagdan Svih svetih, dan kada se prema kršćanskoj tradiciji prisjećamo dragih pokojnika. U cijeloj Hrvatskoj danas se polažu vijenci i pale svijeće na grobovima.

Izaslanstvo Grada Sinja, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, VAD-a, policije i političkih stranaka jutros je položila vijence i zapalila svijeće kod središnjeg križa na groblju Svetoga Frane u Sinju, te pred spomenik hrvatskim braniteljima pogunulima u Domovinskom ratu.

Blagdan Svih svetih slavi se u župama Gala-Gljev i čačvina. U mjesnoj crkvi u Gali svečano misno slavlje počelo je u 10.30 sati, a misu predvodi prof. fra Bruno Pezo.

Svetu misu u čačvini predvodi mjesni župnik don Marin Matijaca.

OBAVIJEST

Danas na blagdan Svih svetih prodavaonice i drugi oblici trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima,prema odluci poglavarstva mogu raditi do 13,00 sati.

U TRILJU OSNOVANO šRD "PASTRVA"

Jučer je u Trilju osnovano športsko ribolovno društvo "Pastrva" Hrvatski ratni vojni invalidi Grad Trilj. Za predsjednika je izabran Nino žuro, 7 članova predsjedništva, tajnik Udruge, nadzorni odbor i stegovna komisija. Cilj udruge je promicanje športskog ribolova u Triljskom kraju.

SPORT

Alkar je sinoć u šibeniku poražen na Baldekinu u 4. kolu A1 košarkaške lige od šibenika rezultatom 94:62.

Triljska Cetina poražena je u Trilju od Kaštela u A2 košarkaškoj ligi 95-78.

U ponedjeljak, 3. studenoga, od 14.30 igraju se susreti 4. HNL. Sastaju se Glavice-Postira Sardi, a u Dugom Ratu Orkan i OSK.

Sutra, 2. studenoga, s početkom u 14 sati igraju se susreti 8. kola županijske nogometne lige. U Sinju se sastaju Tekstilac-Krilnik i u Trogiru Croatia-čaporice Trilj.

Sutra, 2. studenoga, u sinjskoj dvorani s početkom u 14.30 igraju se susreti 8. kola malonogometne lige Sinj.