Srijeda, 1.10.2014.

Alkarska povorka izravno na HRT 4Uoči proslave 300. obljetnice Sinjske alke HRT emitira posebnu emisiju ‘Alkari u Zagrebu’ 4. listopada na četvrtom programu od 10,20 do 12 sati.
Urednik i voditelj emisije je Branko Nađvinski. Uz goste u studiju, reportaže i javljanja uživo, HRT će pratiti i svečanu ceremoniju i mimohod alkara. Ceremonija će početi na Hipodromu, odakle će povorka prvo krenuti prema Fontanama ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Nakon toga je predviđeno da krene prema Trgu kralja Tomislava, a zatim će se uputiti na Trgu bana Josipa Jelačića. Ondje će ih dočekati počasna satnija Kravat pukovnije i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj domaćin U-19 nogometnoj reprezentaciji Hrvatske

Sinj se u posljednjih nekoliko godina ustalio u organizacijama utakmica i priprema hrvatskim nogometnim reprezentacijama. Nakon U-17, U-21, amaterske muške selekcije i ženske nogometne reprezentacije, u Sinj je stigla U-19 reprezentativna vrsta koja će od 7. do 12. listopada biti domaćin kvalifikacijskog turnira za odlazak na Europsko prvenstvo koje se igrati iduće godine u Grčkoj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počinju Srmine kreativne radionice za djecu

Udruga Srma organizira besplatne kreativne radionice za djecu. Radionice će se odvijati u prostorijama Srme u Galeriji Galiotović u Sinju svake srijede s početkom u 17 sati.
Prva radionica će se organizirati se za danas u 17 sati, a upisi djece će trajati do popunjenja grupe. Na radionici će se raditi slikanje, ručni rad, rad s glinom, kreativna svaštara i teme iznenađenja. Informacije se mogu dobiti na telefon 661-661 i na e-mail: udruga.srma@st.t-com.hr.
IZVOR: WWW.FERATA.HR