Ponedjeljak, 1.10.2012.

Održane utakmice u radu ptičara

U organizaciji Kinološkog društva Sinj proteklog vikenda (subota) nakon dužeg zatišja održane su utakmice u radu pasa ptičara. Natjecanje se odvijalo na izvrsnim terenima Lovačkog društva Sinj ispod Turjaka. U jakoj konkurenciji snage su odmjerili natjecatelji iz cijele županije Splitsko-dalmatinske kao i gosti iz Dubrovačko-neretvanske županije.Pobjednik utakmice pasa ptičara s odstrelom i dodjelom nacionalne kandidature CACT-HR kod britanskih ptičara je Damir Župić s pointerom Boss iz Sinja koji je i zaslužio kandidaturu CACT-HR za najboljeg radnog psa RH. Plasman je zavrijedila i engleska seterica Rosa od Ive Kokota, također iz Sinja....

Edukativna radionica o dojenju

U Nacionalnom tjednu dojenja Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara Ogranak Sinj organizira edukativnu radionicu o dojenju.Tema radionice je 'Čin dojenja nije samo hranjenje djeteta – Kako učinkovito dojiti?'. Moderatori su članice HKDMST Sinj i grupe potpore dojenja Majčino krilo.

Cilj radionice je podizanje šire svijesti javnosti vezano uz dobrobiti čina dojenja djeteta.

Radionica će se održati 2. listopada u prostorima Svetišta Gospe Sinjske, od 15 do 17 sati.

Organizatori očekuju dolazak zainteresiranih građana, bračne parove, trudnice, djecu, majke koje doje i one koje žele više saznati o dobrobitima majčina mlijeka, medicinske sestre i tehničpare, predstavnike medija, te članove srodnih udruga.

Izvor: ferata.hr

Ribičijada na Plani

Subotnja ribičija na cetinskom rukavcu Plana održano je u edukacijskom i športskom ambijentu. Dok su dame i iskusni ribiči odmjeravali snage u lovu šarana, za najmlađe je održana škola ribolova.Dvadesetak najmlađih sudionika natjecanja na Plani imalo je prigodu vidjeti kako se priprema ribički pribor, koje vrste riba obitavaju u Cetini, koje su autohtone i alohtone vrste, što su predatori, koliko žive kornjače...

Sport

Glavice su nakon pobjede u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Mračaja, ovog puta poražene u Postirama rezultatom 5:3. Iako su Glavičani na odmor otišli s prednošću od 1:0, u nastavku domaći uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist te tako upisati uvjerljivu pobjedu.

U trećem kolu Druge županijske lige Tekstilac je na domaćem terenu, nakon kola pauze, na rasporedu imao susret protiv Vrlike, a konačnih 5:1 dovoljno će reći koliko je domaćin bio nadmoćan.

Prva županijska, 5. kolo:
Postira Sardi - Glavice 5:3 (0:1)

Druga županijska, 3. kolo:
Tekstilac - Vrlika 5:1

Izvor: ferata.hr