Subota, 1.10.2011.

Sinj: Obilježen 'Dan ružičaste vrpce'Klub žena liječenih na dojci Sinj danas je, po četvrti put, obilježio Dan ružičaste vrpce. Na sinjskoj Pijaci članice i volonterke Kluba od 10 do 12 sati dijelile su informativne letke građanima. Time su podsjetile građane o važnosti preventivnih pregleda i nacionalnog programa mamografskih pregleda. Članice Kluba su prošetale centrom grada s velikom ružičastom vrpcom podsjećajući na važnost ranog otkrivanja raka dojke, a male ružičaste vrpce dijelile su kao podsjetnik na redovnu i trajnu brigu o zdravlju.
Već četvrtu godinu Klub žena Sinj priključuje se Nacionalnoj kampanji Dana ružičaste vrpce koja se provodi u više od 40 gradova u Hrvatskoj, a glavni joj je organizator Europa Donna Hrvatska, mreža klubova žena oboljelih i liječenih od karcinoma dojke, čiji je član i sinjski klub.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kukuriku koalicija u Glavicama

Čelnici Kukuriku koalicije Zoran Milanović i Radimir Čačić, jučer poslijepodne boravili su u Glavicama, u zaseoku Milanović, gdje su se dva sata zadržali u neformalnom druženju s građanima. Opširnije...         
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Budiša s građanima Cetinskog kraja

Dražen Budiša, nositelj liste HSLS-a u IX izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima, protekla dva dana bio je u posjeti Cetinskoj krajini. Tim povodom HSLS Splitsko-dalmatinske županije uputio je priopćenje za javnost kojeg donosimo u cjelosti. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest

Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije i Rodilište Sinj organiziraju besplatan tečaj za trudnice koji će početi u utorak, 4. listopada.
 U okviru tečaja ginekolozi, pedijatri, viša medicinska sestra i primalja održat će predavanja o antenatalnoj skrbi, higijeni i prehrani trudnica, porodu, babinju te dojenju i njezi novorođenčadi. Trudnicama će biti prezentirane vježbe disanja i relaksacije tijekom trudnoće, poroda i babinja, kao i projket UNICEF-a '10 koraka'.
Narednih tjedana tečaj će se održavati svakog utorka u prostorijama sinjskog rodilišta od 17 sati, a sve zainteresirane za sudjelovanje mogu se prijaviti na brojeve 708-050 ili 091/192-6839.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Košarkaški turnir u Trilju

Košarkaški klub Cetina organizira dvodnevni međunarodni košarkaški turnir 'Trilj 2011', koji je ujedno i slavljeničkog karatera. Naime, KK Cetina ove godine obilježava 20 godina uspješnog športskog rada. Na turniru koji se igra sutra i u nedjelju sudjeluju: KK Alkar, KK Jolly Šibenik, HKK Široki TT Kabeli i domaćin KK Cetina. Turnir se igra u okviru blagdana Sv. Mihovila i Dana Grada Trilja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

U nedjelju predstavljanje knjige “Međugorje – 30 godina fenomena”

SINJ – Predstavljanje knjige "Međugorje – 30 godina fenomena" održat će se u nedjelju 2. listopada u Sinju.
U Dvorani Gospe sinjske s početkom u 19 sati bit će riječ o knjizi koja je od početka godine izašla na ukupno šest jezika i predstavlja dokumentaristički pristup zbivanjima u hercegovačkom svetištu u protekla tri desetljeća.
Novinari Marijan Sivrić i Ivo Šćepanović razgovarali su sa svjetski uglednim znanstvenicima, egzorcistima, svjedocima međugorskih događanja, fratrima i drugim akterima te donijeli knjigu koja je velik interes pobudila i u inozemstvu, a u Bosni i Hercegovini je najčitanije izdanje od početka godine.
Gost sinjskog predstavljanja knjige u organizaciji udruge „Cjelovit život“ iz Sinja bit će jedan od autora, novinar Ivo Šćepanović.

Piše: Tina Pencinger   Foto: Arhiv Gz
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Proslava Rožarice u Veliću

Udruga 'Gospa od Ružarja' iz Velića za danas i sutra pripremila je bogat kulturni i sportski program povodom proslave blagdana Gospe Rožarice.

Subota, 01. listopada
Turnir u balotama (velićka plemena)

Nedjelja, 02. listopada
10,30h sveta misa, procesija i nastup KUD-a Grab
14,00 prijave za sportske discipline
15,00-16,30h 4. ulična utrka osnovnih škola 'Velić 2011.'
16,40h nastup KUD-a 'Košuta' (ženska klapa)
17,00h seoske igre - finale turnira u balotama, potezanje konopa, bacanje kamena s ramena i utrka u vrećama
20,00h koncert Jessy banda i tombola

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Pred nama je bogat i sadržajan športski vikend.
Subota 01. 10. 2011.
Nogomet
2. HNL, 7. kolo 16,00h Marsonia Sl.Brod-Junak
4. HNL-jug skupina “B“ 6. kolo 16,00h OSK-Postira Sardi
16,00h Glavice - Croatia

Rukomet
1. HRL za rukometašice, 4. kolo 19,00h ŽRK Sinj - Dalmatinka Ploče

Košarka
Trilj-turnit povodom blagdana Sv.Mihovila 17,00h Alkar-Jolly Šibenik, 19,00h Cetina - Široki Brijeg

Ragbi:
1. HRL 4. kolo 17,00h RK Makarska rivijera - RK Sinj


Nedjelja 02. 10. 2011.
Nogomet:
ŽNL 5. kolo 16,00h Vrlika-Tekstilac

Rukomet
2. HRL-jug 2. kolo 18,00h Kamičak-Trilj Pršut Voštane

Boćanje:
3. HBL - jug
Brodarica-Otok
Bulin-Trilj

1. ŽBL
Sinj-Muzgovac Brač
Makarska-Pržina
EL.Dalmacija-Mačkula

2. ŽBL
Bitelić-Brela
Sv. Ante-Sinjal

3. ŽBL
Potravlje-Gradina

IZVOR: WWW.FERATA.HR