Petak, 1.10.2010.

Vatrogasci Hanaua donirali vatrogasno vozilo DVD-u TriljKao i prethodnih godina već tradicionalno za dan sv. Mihovila u posjetu DVD-a Trilj došli su vatrogasci iz Hanaua. Veliki prijatelji i donatori vatrogasci Hanaua donirali su vatrogasno vozilo marke Mercedes, potpuno opremljen za hitne tehničke intervencije. Tako je DVD Trilj dobio četvro vozilo, uz koje još posjeduje dva navalna auta tipa Magirus te Ford kombi za prijevoz ljudstva i opreme, što ujedno omogućuje jednostavnije i brže djelovanje u hitnim situacijama. Primopredaju auta je upriličio gradonačelnik Ivan Šipić koji se zahvalio na darovanom vozilu te izrazio želju za daljnu i uspješnju suradnju ova dva vatrogasna društva. Prvog dana posjeta prijateljima iz Hanaua je upriličen obilazak JVP-e Splita, a prijateljsko raspoloženje se nastavilo obilaskom grada gdje su gosti imali priliku uživati u zabavnom sadržaju povodom dana sv. Mihovila. Tradicionalno su sudionici procesije i nošenja kipa sv. Mihovila. Zadnji dan posjeta za goste je organiziran izlet u Dubrovnik.
IZVOR: SLUŽBENE STRANICE GRADA TRILJA

Gradonačelnik Ivica Glavan zaključio predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s tvrtkom OLASAGASTI d.o.o. KomižaGradonačelnik Ivica Glavan danas je zaključio predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s tvrtkom OLASAGASTI d.o.o. Komiža.
Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 3949 m2 izgradi proizvodno-poslovnu građevinu za obavljanje djelatnosti proizvodnje i prerade ribe, a realizacijom predmetnog projekta investitor bi zaposlio oko 40 novih radnika.

Dan Grada Vrlike

Prigodnim programom danas, 1. listopada, počinje obilježavanje Dana Vrlike. U 16,00 sati počet će memorijalni turnir “Ive Lelas“, a u 19,00 sati u Gradskoj vijećnici otvorit će se izložba slika likovne Udruge Tilirium iz Trilja. Svečana sjednica gradskog vijeća Vrklike održat će sutra, 2. listopada, u 11,00 sati u Gradskom kinu.

Obavijest

Poznati alpinist, putopisac, TV urednik Stipe Božić večeras će u Trilju održati multimedijalno predavanje SEDAM VRHOVA. Predavanje će se održati u triljskoj kino dvorani s početkom u 19,00 sati.

Obavijest

U crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske večeras počinje trodnevnica Franji Asiškom. Pobožnost, sveta misa i prigodni program o sv. Franji počinju u 17,45 sati. Proslava svetkovine bit će u ponedjeljak 4. listopada u 18 sati.

Na Čitluku i Jasenskom danas, 1. listopada, je drugi dan trodnevnice Franji Asiškom, koja počinje u 17,00 sati. Vanjska proslava blagdana je u nedjelju u 10,00 sati kada će procesiju i misno slavlje predvoditi fra Mijo Šabić.

U Župi Obrovac–Bajagić počela je svečana priprava za Gospu od Ružarja, trodnevnom duhovnom obnovom. Danas, 1. listopada, u 17,00 sati je krunica i sveta misa koju će predvoditi fra Nikica Ajdučić, župnik u Sinju. Vanjska proslava blagdana je u nedjelju.

Obavijest

Zbog dopreme teških građevinskoh strojeva na gradilište „Vijadukt Srednja Ozrna“ u sklopu dogradnje zapadnog kolnika državne ceste D 1, dionice Brza cesta Solin–Klis“ ista će biti zatvorena za sav promet u noći s petka na subotu, od ponoći do 1 sat. Obilazni pravac je stara kliška cesta.

Obavijest

Temeljem Zakona o Proračunu (N.N. 87/08 ) Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja objavljuje Poziv za predlaganje Programa javnih potreba u razvoju civilnog društva za 2011. godinu.

Na temelju Zakona o športu (N.N. 71/06) Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja objavljuje Poziv za predlaganje Programa javnih potreba u športu Grada Sinja za 2011. godinu.

Na temelju Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi ( NN 47/90 i 27/93 i 38/9 ) Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja objavljuje Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Sinja za 2011.godinu.

Sve pozive možete preuzeti na internetskim stranicama Grada Sinja.

Obavijest

Udruga Srma i osoblje rodilišta Sinj (dr. Ivan Nasić, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, kao stručni voditelj) organiziraju tečajeve za trudnice u suradnji sa primaljama / babicama, pedijatrima i drugim stručnjacima.
U listopadu i studenom organizirat će se dva besplatna tečaja za dvije grupe trudnica koje mogu dolaziti u pratnji jedne osobe. Broj sudionica tečaja je ograničen, pa je obvezna predbilježba na 661-661 ili na 095/8272-501.