Srijeda, 1.10.2008.

KOLEKTIVNE NAGRADE GRADA VRLIKE: GRADSKO DRUšTVO CRVENOG KRIžA VRLIKA I TE-KVAN-DO KLUB "VRLIKA"


FOTO: Filip Ratković

Odlukom gradskoga vijeća Grada Vrlike kolektivne nagrade povodom Dana Grada, dobit će Gradsko društvo Crvenog križa Vrlika-za izuzetan doprinos na unapređenju humanitarnog rada i skrbi o starijim i nemoćnim osobama; i TE-KVAN-DO klub Vrlika za izuzetan doprinos u razvoju športa i promicanju šporske kulture.
Plaketu Zlatni grb Grada vrlike dobit će Vinko Blažević, za izniman doprinos u obnovi sakralnih objekata na području Grada Vrlike. Vinko Blažević je donirao kamen za obnovu zvonika crkve u Maovicama i crkve u Vrlici.
Delegacija grada Vrlike, u kojoj će biti predstavnici Gradskoga poglavarstva i Vijeća, te predstavnici HVIDRA-e Vrlika sutra, 2. Listopada, će u Zagrebu, tradicionalno, posjetiti grobove prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, ministra obrane Gojka šuška, književnika Milana Begovića i grobnicu čerkić-poginulog branitelja iz Vrlike.
U crkvi Gospe od Ružarija održavaju se misije-duhovne obnove koje predvode prof. fra Siniša Balajić i fra Bože Vuleta. Duhovne obnove počinju u 17.30 sati.

KRONIKA 92

Prilikom kontrole prometa, danas oko 13,00 sati službenici Policijske postaje Sinj u Turjacima su zaustavili osobno vozilo, u kojem su pronađene dvije ptice pjevice-grdelini koji su nezakonito ulovljeni. Osoba kod koje su ptice zatečene priznala je da je tijekom prijepodneva bila u lovu na ptice, te će protiv istoga biti podnesena kaznena prijava. Ptice su puštene na slobodu.

OBAVIJEST IZ OPćINE HRVACE

Općina Hrvace obavještava učenike 3. i 4. razreda srednje škole da je do kraja ovoga tjedna produžen rok za dostavu dokumentacije za stjecanje prava na besplatni prijevoz. Dokumentacija se dostavlja u zgradu Općine od 08,00 do 15,00 sati.

OBAVIJEST IZ PD "SVILAJA"

Planinarsko društvo "Svilaja" 11. i 12. listopada organizira izlet u Sarajevo i planinarski pohod na planinu Bjelašnica, u Bosni i Hercegovini. Detaljnije informacije i plan puta mogu se vidjeti na oglasnoj ploči društva koja se nalazi u ulici šetalište Alojzija Stepinca.

OBAVIJEST IZ "VODOVA I čISTOćE"

Zbog radova na vodovodnoj mreži sutra, 2. listopada, od 8,00 do 12,00 sati doći će do prekida u snabdijevanju vodom na području Grada Sinja. Bez vode će biti potrošači u ulicama Serdara Vučkovića, Kralja Zvonimira, Frane Bulića, žankova Glavica i Dragašev prolaz. Iz "Vodovoda i čistoće" mole potrošače za razumijevanje te da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode. U slučaju kiše radovi će se odgoditi.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Sutra, 2. listopada, od 9.00 do 11.00 sati bez struje će, zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima, biti potrošači u Sičanima, zaseoci Kokan, Lanterna i Mojanka. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.

Krenuo portal Dalmacijanews


S današnjim danom na mreži svih mreža pojavio se i novi web-portal - Dalmacijanews. Radi se o portalu čija se redakcija nalazi u Splitu, a čini je ekipa iskusnih novinara te mlađih kolega.

Autor cijelog projekta i glavni urednik PORTALA je Joško Dadić, dugogodišnji bivši novinar i urednik u Nedjeljnoj i Slobodnoj Dalmaciji.

U ekipi su i priznate splitske novinarke žaklina Jurić, Mirella Meić i Nela žižić, a surađuju i mladi znanstvenici, kao i kolege iz Italije.
...

10. PAPA-FEST U SOLINU


FOTO:www.katolici.org

Povodom desete obljetnice posjeta pape Ivana Pavla Drugoga Solinu, u crkvi Gospe od Otoka, u subotu, 4. listopada, mladi će u 17.30 sati moliti svetu krunicu. Potom će se u 18 sati služiti sveta misa za blagopokojnoga Papu. Poslije mise će se održati prigodni koncert na kojemu će nastupiti vokalno instrumentali sastavi koji su prethodnih godina nastupili na Papa festu, festivalu duhovnih šansona kojim je trajno obilježen Papin posjet Solinu.

Tradicionalni 10. Papa fest održat će se u nedjelju, 5. listopada, u športskoj dvorani na Bilankuši u Solinu s početkom u 19 sati. Festival će otvoriti msgr. Ante Ivas, a nastupiti će 15 vokalno instrumentalnih sastava, među kojima i Anđela Kolar s VIS-om Impulsi iz Njemačke, pa će ovogodišnji festival prvi put imati i međunarodni karakter. Kao gost na festivalu nastupit će Dražen Zečić. Ulaz je slobodan.

KONCERT BENDA "STAMPING FEET"

Danas, 1. listopada, u 17.00 sati u sinjskoj športskoj dvorani održat će se koncert njemačkog bubnjarskog benda STAMPING FEET. Band gostuje u Hrvatskoj u okviru obilježavanja Europskog dana jezika 26. rujna, u sklopu projekta "škole: Partneri budućnosti". ...

SPORT

U susretu 2. Hrvatske boćarske lige Trilj je poražen od Povljana s 15:7.
U 16. kolu 3. Hrvatske boćarske lige Pržina iz Turjaka pobijedila je Bulin iz Zemunika 18:4. Otok i Berinovac igrali su neriješeno 11:11.

Danas, 1. listopada, u 20.00 sati u sinjskoj športskoj dvorani igrat će se zaostali susret 1. kola 2. Hrvatske rukometne lige za rukometašice između žRK Sinj i Vrgorca.