Ponedjeljak, 1.10.2007.

OBAVIJEST

Grad sinj danas je oglasio javni poziv za podnošenje zahtjeva iz programa poticanja i promicanja poduzetnika početnika u gradu za 2007. godinu. Zahtjev za kredit mogu podnijeti poduzetnici početnici koji su poslije 01.studenog 2003. godine registrirali i započeli s radom malog gospodarstva sa sjedištem u Sinju.
U gradu kažu kako je ovaj kredit pravi poticaj s obzirom da je niska kamatna stopa od tek 2% uz rok otplate od 5 do 7 godina, a poček za vraćanje kredita je dvije i pol godine. Zahtjevi se mogu predati do kraja mjeseca na adresu Dragašev prolaz 10 s naznakom za kredite.

IZLOžBA

U Galeriji Galiotović postavljena je izložba akademskog grafičara Dalibora -Dade Pehara iz Mostara koji se Sinjanima predstavio s 20 ulja na platnu. Izložba će biti otvorena do 25. listopada.

SPORT

U susretima 7. kola 3. HNL jug Hrvace su sa 7-0 pobjedile Zmaj, a Junak je u Kaštel Sućurcu odigrao 1-1 protiv domaćeg Jadrana. Nakon ovog kola u vodstvu su nogometaši Hrvaca s 18 bodova Junak se nalazi na trećem mjestu s prikupljenih 14 bodova.
Odigrani su susreti 6 kola 4 HNL jug. U Zmijavcima Croatia-Osk 1-7, a u Baškoj Vodi Uranija-Glavice 2-1.
županijski ligaš Tekstilac igrao je svoj susret u Ivan Begovini protiv Kamena gdje je poražen 8-1.
Odigrani su susreti prvog kola drugoligaških rukometnih natjecanja. Rukometaši Kamička poraženi su u svojoj dvorani od Kaštelanskog AdriaChema 21-30. Rukometašice Sinja pobjedile su u Sinju Trogir 2 32-19 a Cetina je bila uspješna na gostovanju u Zadru gdje pobjedila istoimenu ekipu 35-12. Rukometaši Cetinke svoj će susret odigrati u srijedu na večer u Trogiru protiv Trogira.

Na boćarskom turniru na boćalištu Gaz povodom blagdana svetog Mihovila sudjelovalo je 12 ekipa, a prvo mjesto osvojila je ekipa Bure iz Posušja, drugi su boćari Bitelića, treće mjesto osvojilo je Kijevo dok su četvrto mjesto pripalo domaćinu Trilju.