Subota, 1.10.2005.

PODUZETNIčKI CENTAR SINJ

Kreditiranje poduzetništva , obrtništvo, zadrugarstvo, edukacija i promidžba poduzetništva te korištenje bespovratnih mjera i sve ostalo o poduzetništvu, u suradnji sa Gradom, Splitsko-dalmatinskom županijom, a sve to po programima Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Dođite i informirajte se!
Poduzetnički centar Sinj
Put Petrovca 2.
Kontakt telefon: 824-453 .

OBAVIJEST IZ "VODOVODA I čISTOćE" SINJ

Zbog neodgodivih radova na vodovodnoj mreži od ponedjeljaka 3.listopada doći će do prekida u snabdjevanju vodom za područje u naseljima Karakašica do skretanja za čitluk prema Hrvacama, Lučanima i Hrvacama do Doljaninovog mosta. Iz vodovoda i čistoće mole potrošače da se na vrijeme opskrbe potrebitim količinama vode. U slučaju kišnog vremena radovi se odgađaju za sljedeći dan.

DAN GRADA VRLIKE

Grad Vrlika danas svečano obilježava Dan grada kao i svoju zaštitnicu Gospu od Ružarija. Predstavnici grada u 9,30 položili su vijence i zapalili svijeće za sve poginule Vrličane. Dans će se održati I svečana sjednica Gradskoga vijeća na kojoj će se dodijeliti osobne i kolektivne nagrade zaslužnim pojedincima i kolektivima.

U nedjelju program u Vrlici počinje od 8,30 sati budnicom ulicama Grada uz nastup mažoretkinja i limene glazbe, a program će se nastaviti svečanim misnim slavljem i tradicionalnom procesijom. Središnju misu predvoditi će i propovjedati provincijal provincije presvetog otkupitelja dr. fra željko Tolić. Za 18 sati najavljena je sveta misa i blagoslov djece.

BLAGDAN GOSPE OD RUžARIJA U BAJAGIćU

Iako se u župi Bajagić svečano Gospa od Ružarija slavi druge nedjelje listopada kulturno - zabavni program uoči obilježavanja zaštitnice župe počinje večeras predstavljenjem kulturno-umjetničkih društava Cetinskog kraja, kao i koncertom popularnog Marka Perkovića Thompsona i Tihe Orlića ističe tamošnji župnik fra. Luka Delić.
Vjerska svečanost obilježavanja Gospe od Ružarija počinje u srijedu trodnevnicom od 18 sati.

BLAGDAN GOSPE OD RUžARJA U VELIćU

Gospa od Ružarja svečano se obilježava i u naselju Velić. U organizaciji tamošnjeg Mjesnog odbora, danas od 14 sati, započinje turnir u balotama, dok se sutra od 14,45 organizira 2. ulična utrka predškolaca, osnovnoškolaca i seniora, poslije čega će se upriličiti ostala sportska natjecanja tradicionalnog tipa kamena s ramena, potezanje konopa i slično. U nastavku organizatori najavljuju glazbeno zabavni program i pučku feštu.
Svečano misno slavlje sa procesijom je u Verliću je sutra od 10 sati i 30 minuta. Misu predvodi i propovjeda fra Duško Botica župnik Graba.

BLAGDAN SVETOG FRANJE U čITLUKU

Proslava blagdana svetoga Franje održat će se u župi čitluk-Jasensko u nedjelju od 10 sati. Koncelebriranu svetu misu predvodi će ugledni franjevački profesor dr. fra Luka Tomašević, u crkvi podignutoj u čast Franje Asiškog.

KUP SVETI HUBERT U SINJU

Na terenima sinjskog polja održava se lovno kinološki Kup sveti Hubert u kojem se natječe 116 pasa ptičara iz svih hrvatskih županija. Kup je okupio predstvanike najboljih natjecatelja iz svih hrvatskih županija.

OBAVIJEST IZ PLANINARSKOG DRUšTVA "SVILAJA"

Planinarsko društvo "Svilaja" Sinj organizira planinarski pohod na Raduhu i Logarsku dolinu u Savinjskim alpama. Polazak je najavljen za petak 7. listopada u 12 sati ispred hotela Alkar. Detaljnije infomacije i prijave u prostorijama društva na Kvartirima svaki dan iza 19 sati.

SPORT

Jučer su u drugom kolu druge Hrvatske rukometne lige jug Cetinka i Kamičak igrali 27 :26.

U prvom kolu druge rukometne lige večeras se u pločama sasataju Cetina i Ploče.

U nedjelju u drugoj B ligi jug za rukometašice u sinjskoj sportskoj dvaorani od 12 sati sastati će se ekipa žRK Sinj i Zadar.


Danas od 15,30 sati u Glavicama se sastaju Junak i Gošk AC, Tekstilac sutra u 15 i 30 gost je Mladosti, dok je OSK gost Poljičaninu u isto vrijeme. Glavice su u nedjelju od 15,30 domaćini Hvaru, dok su Hrvace domaćini Slogi iz Mravinaca u nedjelju od 16,30.

U sinjskoj sportskoj dvorani u 17 sati odigrat će se prijateljska utakmica između košarkaškog kluba Alkar i košarkaškog kluba "Grude", člana prve lige Bosne i Hercegovine.

VRIJEME

U nastavku dana sunčano vrijeme, sa slabom do umjerenom burom. Najviša dnevna temperatura do 24 stupnja Celzijevih .