Utorak, 1.09.2020.

Osnovne škole u cetinskom kraju spremne za početak nastave


U ponedjeljak, 7. rujna u svim školama u Hrvatskoj počinje nova školska godina.
S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju uzrokovanu epidemijom virusa SARS CoV-2, Ministarstvo obrazovanja je, u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Stožerom civilne zaštite RH donijelo preporuke kojih će se trebati pridržavati sve škole, odnosno učenici, prosvjetni djelatnici, tehničko osoblje škola, ali i roditelji učenika. Preporuke su istaknute u cilju adekvatne pripremljenosti i epidemiološke sigurnosti za početak nove školske godine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

UTIS-ov projekt ‘Osobni asistent – FAZA 2’

Osobni asistent – FAZA 2

Putem otvorenog javnog poziva ‘Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza 2′ (UP.02.2.2.09), Udruzi tjelesnih invalida Sinj odobren je projekt pod nazivom’“Osobni asistent – FAZA 2’.

Riječ je o trogodišnjem programu udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2019. do 2021. godine. Projektom se utječe na jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije. Projekt će omogućiti zapošljavanje osobnih asistenata u periodu od 24 mjeseca – jedan asistent po korisniku, koji će svojim radom donijeti pozitivne pomake kućanstvima, krajnjim korisnicima i ujedno lokalnoj zajednici.

Ciljna skupina projekta su odrasle osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima, a žive na području Grada Sinja i okolice. Ukupno trajanje projekta je 29 mjeseci.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR