Ponedjeljak, 1.09.2014.

Grom pogodio kuću i štalu u Biteliću

Cetinsku krajinu rano jutros pogodilo je snažno grmljavinsko nevrijeme, praćeno kišom i jakim vjetrom.
Jutros oko 6,05 sati grom je pogodio obiteljsku kuću i štalu Sretana Penića u Biteliću, koje su jedna od druge udaljene dvadesetak metara. U kući je u trenutku udara groma bilo osmero ukućana, Sretan i njegova supruga, njihove petero djece i jednogodišnji unuk.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Otuđen pneumatski čekić

Tijekom 30./31. kolovoza u Podosoju na području Sinja nepoznati počinitelj otuđio je pneumatski čekić s radnog stroja.
Počinjena materijalna šteta procjenjuje se na oko 70 tisuća kuna. U tijeku su policijski izvidi.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večer folklora i pučka fešta u Gali

Uz izvor Krenice već šestu godinu za redom istoimeno kulturno-umjetničko društvo iz Gale organiziralo je Večer folklora i pučku feštu.
Veliki broj pristiglih posjetitelja iz same Gale i ostalih mjesta uživali su u zanimljivoj kulturno-zabavnoj večeri. U prvom dijelu programa sa svojim etno repertoarom nastupili su HKUD Napredak iz Knina, Etno udruga Petrovo Polje, s pjesmama i običajima Hercegovine posjetiteljima su se predstavili kulturna društva Uzarići i Svi Sveti Jare. Zanimljiv nastup imalo je kulturno umjetničko društvo iz srednje Bosne Lukavica. Običaje Cetinskog kraja na pozornici uz Krenicu predstavili su kulturno umjetnička društva Tijara iz Tijarice i Krenica Gala, dok je rera odjekivala iz grla reraša iz Otoka i Gljeva, kao iz grupe mladića iz Gale.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR