Subota, 1.09.2012.

'Bella' skrbi o ljepoti SinjankiKozmetički salon 'Bella' već 17 godina skrbi o ljepoti Sinjanki i Cetinjanki. Vlasnica Zorana Dalbello neprestano ulaže u proširivanje svog znanja i asortimana usluga, kako bi pripadnicama nježnijeg spola omogućila sve kozmetičke tretmane koji će pridonijeti očuvanju prirodne ljepote i dodatnom uljepšavanju. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Subvencija prijevoza srednjoškolaca

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa donijelo je odluku kako će u 75 postotnom iznosu subvencionirati linijski i međumjesni prijevoz srednjoškolaca. Premda je ova informacija izazvala oduševljenje među roditeljima kojima bi se na ovaj način znatno olakšalo u teškoj financijskoj situaciji, još nije poznato kada će se i na koji način subvencija realizirati. Naime, 75% koje Vlada plaća ne odnosi se na iznos mjesečne pokazne karte koju određuje prijevoznik nego na iznos koji će ministarstvo samo definirati tijekom listopada.
Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Splitsko-dalmatinske županije Zdravka Omrčena, odluka Ministarstva donesena je u posljednji trenutak i prepuna je upitnika, a Županija nema dovoljno vremena za organizaciju subvencioniranog prijevoza učenika.
'U ovom trenutku jedini suvisao prijedlog roditeljima je da kupe pokazne karte kao što su ih i do sada kupovali. Roditelji će imati pravo na subvenciju, ali 75% onog limita koje odredi ministarstvo i vjerojatno će im se to preko nas naknadno refundirati', kazao je pročelnik Omrčen.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tečaj trbušnog plesa u Sinju

U Galeriji Galiotović u nedjelju počinje tečaj trbušnoga plesa pod vodstvom trenerice Ines Miočić iz Splita.Trbušni ples pogodan je za sve ženske osobe, bez obzira na godine. Intezitet treninga lako se prilagodi svakoj plesačici, ovisno o tome želi li se profesionalno ili rekreativno baviti trbušnim plesom.
Tečaj će se održavati nedjeljom od 17 do 19 sati u prostorijama Galerije Galiotović, a cijena je 200 kuna.
Sve zainteresirane žene, bez obzira na životnu dob, mogu se prijaviti na broj mobitela 095 871 57 67.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

Na repartoaru sinjskog kina do nedjelje su dva filma. U 18,30 sati prikazuje se animirani film sinkroniziran na Hrvatski jezik Merida Hrabra, a u 20 sati američka komedija Ted.
IZVOR: WWW.FERATA.HR